Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozák zverejnil zostavu na zajtrajší zápas

Slováci proti Čiernej Hore s troma debutantami.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka by v piatkovom prípravnom stretnutí s Čiernou Horou (20.20 h v NTC Senec) potešilo víťazstvo a zaplnený štadión. Duel pri Slnečných jazerách bude pre jeho zverencov pokračovaním prípravy na jesenný štart kvalifikácie EURO 2016. Súboj nemá papierového favorita, o čom svedčí aj postavenie oboch tímov v rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) - Slovensko figuruje na 46. priečke, Čierna Hora je len o osem miest nižšie.

Kozákovi budú chýbať tradiční lídri národného tímu Marek Hamšík a Martin Škrtel, z rôznych príčin absentujú aj ďalší stabilní hráči (Matúš Kozáčik, Dušan Kuciak, Marián Čišovský, Dušan Švento, Michal Breznaník, Juraj Kucka, Michal Ďuriš, Marek Bakoš, Martin Jakubko - pozn.). Príležitosť tak dostanú aj hráči, ktorí toho v reprezentačnom drese zatiaľ veľa neodohrali. Medzi nimi budú aj traja debutanti - brankári Martin Dúbravka, Ján Novota a obranca Erik Čikoš.

"Na pondelkový zraz prišiel aj Marek Hamšík, ale jeho zdravotný stav mu nedovoľuje hrať. Dnes nás prišiel pozrieť do Senca aj Róbert Vittek. Žiaľ, ani on nebude môcť nastúpiť. Súťaže sa v závere sezóny končili v rôznych termínoch, našou hlavnou úlohou bolo dať hráčov dohromady a pripraviť ich tak, aby mohli v nadchádzajúcich dvoch zápasoch podať čo najlepší výkon," uviedol pred piatkovým stretnutím tréner SR Ján Kozák. Ten zástupcom médií zároveň prezradil základnú zostavu, ktorá nastúpi proti Čiernohorcom. "V bránke začne Dúbravka, v polčase ho vystrieda Novota. V obrane dostane príležitosť aj Čikoš, na hrote nastúpi Nemec. Hrať bude aj Stoch, ktorý mal náročný záver sezóny a pripojil sa k nám iba včera. Kapitánom tímu pri neúčasti Hamšíka a Škrtela bude Ďurica," dodal Kozák.

V pondelok nastúpia Slováci v ďalšom prípravnom zápase v Petrohrade proti domácemu Rusku. Priamo v dejisku stretnutia sa k slovenskému tímu pripoja Ján Mucha, Kornel Saláta a Tomáš Hubočan. "Hráči prišli na zraz s úmyslom odohrať dva prípravné zápasy s kvalitnými súpermi. V dnešnej futbalovej Európe už ľahký súper nie je. Ja osobne budem spokojný, keď sa zaplní senecký štadión, ľudia sa budú baviť futbalom a samozrejme, keď vyhráme," vyjadril svoje predzápasové želanie slovenský kormidelník.

prípravný zápas, piatok 23. mája (20.20 h, NTC Senec)

SLOVENSKO - Čierna Hora /rozhodca: Bartosz Frankowski (Poľ.)/

zostava SR: Dúbravka/Novota - Pekarík, Gyömbér, Ďurica, Čikoš - Pečovský, Guédé - Šesták, Weiss, Stoch - Nemec

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články