Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Česká 21-tka začala prípravu na domáce EURO

Boli sme v Prahe, na prvom zápase českej dvadsaťjednotky v záverečnej fáze prípravy na domáci šampionát.
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

Necelé tri mesiace pred štartom Majstrovstiev Európy hráčov do 21 rokov, ktoré hostí práve Česká republika, si "lvíčata" pozvali na pražskú Letnú jeden z najsilnejších výberov tejto vekovej kategórie - Anglicko. Tréner Jakub Dovalil chcel na zápas postaviť zostavu, ktorá bude bojovať na EURO, avšak na konci minulého týždňa tréner Á-čka Pavel Vrba dopĺňal svoju nomináciu a pozval aj Václava Kadleca. Plán bol, že sa Kadlec a Matěj Vydra zohrajú, napokon operoval útočník anglického Watfordu na hrote sám. Ani Angličania neprišli do Prahy v plnej sile. V zostave tímu, ktorý v kvalifikácii, vrátane baráže, inkasoval len štyri góly, chýbali ofenzívne esá Kane a Berahino.

Pred návštevou 5 126 divákov si úvodné príležitosti zápasu vypracovali českí reprezentanti, ktorí v prvom polčase držali s Angličanmi krok a mať trochu šťastia mohli po šanciach Vydru aj vyhrávať. Mladíci "Albionu" si výraznejšiu prevahu nevypracovali, najväčšiu príležitosť mal Woodrow, ktorý po prihrávke Pritcharda pálil len tesne nad. Hosťom však ideálne vyšiel vstup do druhého polčasu. V 48. minúte odhlavičkoval Kalas center len k voľnému Tomovi Carrollovi, ktorý z 11 metrov poslal loptu za Pavlenkov chrbát. Anglicko od tej doby prevzalo opraty zápasu a skúsene držalo tesný náskok. V závere mohli dokonca rozdiel navýšiť, ale Lingard netrafil bránu a Keanovu hlavičku vytlačil Pavlenka na roh.

"Máme dve remízy a jednu prehru, ale naša práca bude hodnotená až po majstrovstvách. Anglicko bolo o ten jeden gól lepšie, ale naši hráči makali. Bohužiaľ to neprinieslo ten vyrovnávajúci gól," povedal po zápase tréner Dovalil.

V utorok čaká českých mladíkov zápas proti ďalšiemu účastníkovi šampionátu, v Edene privítajú Portugalsko. Samotné EURO je na programe od 17. do 30. júna.

Česko U21 - Anglicko U21 0:1 (0:0)

Góly: 48. Carroll. ŽK: Trávník - Forster-Caskey, Redmond, Ings

Česko: Pavlenka - Holeš, Kalas, Stronati, Hanousek - Skalák, Trávník (83. Houska), Petrák (70. Takács), Zmrhal, Frýdek (61. Masopust) - Vydra (70. Přikryl)

Anglicko: Bettinelli - Chambers (62. Jenkinson), Keane, Moore (70. Stones), Targett (46. Garbutt) - Pritchard (62. Lingard), Forster-Caskey, Ward-Prowse, Carroll (52. Hughes), Redmond - Woodrow (61. Ings)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články