Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Kozákovci po polovici odohratých zápasov stopercentní

Slovenskí futbalisti majú po polovici odohratých zápasov kvalifikácie EURO 2016 na konte plný počet 15 bodov a zostávajú lídrami C-skupiny.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V piatkovom stretnutí zvíťazili zverenci trénera Jána Kozáka v Žiline nad papierovo najslabším tímom zoskupenia Luxemburskom jednoznačne 3:0 a posilnili si vyhliadky postúpiť na budúcoročný finálový turnaj, ktorý sa uskutoční vo Francúzsku.

Skóre duelu na takmer vypredanom žilinskom štadióne otvoril už v 10. minúte Adam Nemec a do polčasu sa ešte presadili Vladimír Weiss (21. minúta) a Peter Pekarík (40. minúta). Slováci natiahli víťaznú šnúru na sedem zápasov, naposledy zakopli v máji minulého roka v Petrohrade, keď v prípravnom meraní síl podľahli Rusom 0:1.

Najbližšie sa predstavia v utorok 31. marca o 20.30 h opäť v Žiline v prestížnom prípravnom zápase proti rivalovi z Česka. Ďalší kvalifikačný súboj ich čaká 14. júna doma proti Macedónsku.

Kvalifikácia EURO 2016:

C-skupina:

SR - Luxembursko 3:0 (3:0)
Góly:
10. Nemec, 21. Weiss, 40. Pekarík. Rozhodovali: Studer - Pozzi, Wicht (všetci Švajč.), ŽK: Pekarík, Škrtel - Deville, Holter, Mutsch, 9524 divákov.

Zostavy a striedania:

SR: Kozáčik - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Hubočan - Pečovský, Kucka (59. Hrošovský) - Weiss (71. Mak), Hamšík, Stoch (80. Šesták) - Nemec

Luxembursko: Joubert - Jans, Schnell, Chanot, Mutsch - Holter (51. Da Mota), Philipps, Gerson, Bensi (78. Laterza) - Deville (64. Payal), Joachim

Takmer vypredaný žilinský štadión od úvodných sekúnd tlačil domácich za prvým gólom a dočkal sa ho relatívne rýchlo, už v 10. minúte. Ďuricova výstavná delovka z priameho kopu z 30 m opečiatkovala brvno a odrazenú loptu poslal do siete pohotový Nemec - 1:0. Prvý krok smerom k povinným trom bodom Slováci urobili a pokračovali v nátlakovej hre, ktorú Luxemburčania dokázali prerušovať len epizódnymi výletmi na polovici domáceho tímu. V 21. minúte sa začala ďalšia útočná akcia na ľavom kraji u Hamšíka s Nemcom, následne Kucka lobovaným centrom našiel v šestnástke voľného Weissa a ten akciu vyriešil individuálne do gólovej bodky - 2:0. O štyri minúty Kozáčik podržal svoj tím, keď ratoval na čiare po nebezpečnej hlavičke Devillea. Týmto zábleskom sa však Slováci nenechali rozhodiť a chceli zápas zavrieť tretím gólom. Súpera sa tentoraz pokúšali uspať sériou prihrávok pred vlastnou šestnástkou a následnými dlhými nábehmi ofenzívnych tykadiel za obranu, tie však hostia prečítali a hru v poli po druhom inkasovanom góle vyrovnali. V 39. minúte sa však len prizerali, ako Hubočan ukážkovou kolmicou uvoľnil do šance "sviatočného" útočníka Pekaríka, ktorý strelou povedľa brankára zvýšil na 3:0 a v reprezentačnom drese dosiahol po dlhšom čase svoj druhý gól.

Po zmene strán sa domáci favorit naďalej bavil futbalom, niektoré akcie sa však snažil riešiť na úkor efektivity viac-menej exhibične. Nepríjemný moment sa udial v 56. minúte, keď motor stredovej formácie Kucka pred súperovou šestnástkou nešťastne spadol na zem a so zranením ruky nemohol pokračovať v hre. Luxemburčania sa zatiahli do obrannej ulity, no Kozákovi zverenci už neboli smerom dopredu takí nebezpeční ako v prvom polčase. V útočnej fáze si síce vypracovali niekoľko priamych kopov a rohov, ale v koncovke im chýbal väčší dôraz.

O osude zápasu však na ich šťastie rozhodli už v prvom polčase, v ktorom boli vysoko efektívni a súpera zlomili tromi gólmi. Okrem výsledku potešila aj skvelá atmosféra, hodná pre tím lídra kvalifikačnej skupiny a čoraz väčšieho ašpiranta na postup.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články