Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Plzeň vzdala poctu Bakošovi, Häring: V klube je legenda

Marek Bakoš sa včera vrátil na známu adresu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

21. kolo českej Synot ligy spojilo vo vzájomnom zápase prvý a posledný tím tabuľky. Plzeň hostila v Dossan arene Liberec. Slovanu má k záchrane pomôcť aj slovenský útočník Marek Bakoš, ktorý ešte na jeseň obliekal dres Viktorie.

"Marek Bakoš je typický koncový útočník, výborný vo vápne. Zaradil sa v klube medzi legendy. Navyše strelil historicky prvý gól Plzne v Lige majstrov," povedal redaktor denníku Sport Karel Häring. Na Bakoša nezabudlo ani vedenie klubu. Pred zápasom mu venovalo dres s číslom 23, v ktorom strávil Bakoš v Plzni šesť sezón a v 177 zápasoch dal 66 gólov.

"Nečakal som až také ovácie a také dojmy, aké z toho mám," povedal slovenský reprezentant. "Päť rokov čo som tu hral zanechalo hlboké stopy a som rád, že si na to ľudia v klube spomenuli," dodal. Na pôsobenie v Plzni spomína len pozitívne. "Keď som sem prišiel, Plzeň mala štadión, aký mala. Klub bol na 5.-6. mieste v lige. Postupne sme však dosiahli na titul a dostali sa do Ligy majstrov."

V Liberci ho narozdiel od Plzne čaká boj o záchranu. Čo je pre futbalistu ťažšie? "Oba boje sú ťažké. Stále nad tým rozmýšľate, stále musíte vyhrávať a tým pádom je to ťažké."

Liberec, bez Bakoša v zostave, nakoniec podľahol lídrovi 2:0 a na chvoste tabuľky stráca na záchranu dva body.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: isport.blesk.cz

Diskusia

Podobné články