Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mata hrdinom ManUtd na Anfielde, Gerrard po minúte na ihrisku pod sprchy

Futbalisti Manchestru United zvládli nedeľňajší šláger 30. kola Premier League na trávniku FC Liverpool.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Ich víťazstvo v pomere 2:1 zariadil dvojgólový Juan Mata, vďaka ktorému "červení diabli" odskočili svojmu súperovi v tabuľke na päť bodov. Dramatický zápas negatívne poznačilo vylúčenie domácej ikony Stevena Gerrarda, ktorý sa necelú minútu po vybehnutí na trávnik v druhom polčase porúčal pod sprchy za nešportové správanie. Slovenský reprezentant Martin Škrtel odohral za Liverpool celý zápas.

United spustili na Anfielde od začiatku kombinačný uragán, ale ten im v úvode veľa výhodných možností nepriniesol. Až v 14. minúte našiel Herrera načasovanou kolmicou na ofsajdovej hranici rozbehnutého Matu, ktorý umiestnil loptu od pravej žrdi do siete. "The Reds" pôsobili kompaktne v obrane, no vpredu boli bezzubí až do 35. minúty, keď priťuknutie Sturridgea napálil Lallana zblízka len trestuhodne vedľa.

Pred štartom druhého polčasu vybehol na trávnik Steven Gerrard, no svojmu tímu namiesto pomoci výrazne zavaril. Po niekoľkých sekundách hry nešetrne prišliapol nohu Herreru a okamžite uvidel červenú kartu. V 59. minúte vystrihol efektné gólové "nožničky" po Di Mariovej prihrávke Mata a United viedli 2:0. Duel gradoval vo veľmi nervóznom duchu. V 69. minúte však Coutinho vysunul v šestnástke Sturridgea a jeho tvrdá strela prerušila De Geovi 356-minútovú nepriestrelnosť v domácej súťaži. Hoci sa domáci v závere mohutne snažili o vyrovnanie, vytúženého gólu sa nedočkali. Naopak v nadstavenom čase mohli ešte inkasovať, Rooneyho penaltu však zneškodnil Mignolet.

Premier League - 30. kolo:

FC Liverpool - Manchester United 1:2 (0:1)
Góly:
69. Sturridge - 14. a 59. Mata. ČK: 46. Gerrard (Liverpool)
/M. ŠKRTEL za domácich odohral celý zápas/

Hull City - Chelsea Londýn 2:3 (2:2)
Góly: 26. Elmohamady, 28. Hernandez - 2. Hazard, 9. Costa, 77. Remy

Queens Park Rangers - FC Everton 1:2 (0:1)
Góly: 65. Vargas - 18. Coleman, 77. Lennon

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články