Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trenčín sa odpútal na čele, Slovan konečne vyhral

Posledné dva tímy tabuľky dnes nebodovali.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce 3:0 (1:0)

Góly: 48. a 66. Cleber, 5. Sabo. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Kelava - Charizopulos, Pavelka, Pintér, Chren, 2803 divákov

FC Spartak Trnava: Kelava - Janečka, Nikolič, Bortel, Čonka - Casado, Hlinka (77. Greššák) - Cleber (76. Jirka), Vlasko, Sabo - Sládek (59. Vojtuš)

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren - Szöke, Charizopulos (73. Mikinič) - Mazan (46. Juhar), Karaš, Orávik - Pavelka (54. Mance)

Trnavčania začali ofenzívne a už v 3. minúte Vlasko efektnými nožničkami vystrelil vedľa brány. O dve minúty neskôr Sabo z rohu šestnástky strelou k ľavej žrdi dostal Spartak do vedenia. V 11. minúte strelu Clebera do rovnakého miesta kryl pozorný brankár Kováč. Podobne si brankár ViOn-u poradil aj so strelou Vlaska. Domáci mohli zvýšiť vedenie krátko pred uplynutím pol hodiny hry, ale skúsený brankár hostí vyškriabal na roh gólovú hlavičku Hlinku po ideálnom centri Vlaska. V priebehu prvého polčasu mali domáci viac z hry, no proti pozornej obrane Zlatých Moraviec a výbornému Kováčovi sa gólovo viac nepresadili. Hostia sa snažili podnikať rýchle protiútoky so snahou využiť hrotového útočníka Pavelku, toho však skvele hrajúci Nikolič do zakončenia nepustil.

Do druhého polčasu vstúpila Trnava veľmi dobre, keď už v 48. minúte Cleber tečovanou strelou zvnútra šestnástky zvýšil na 2:0. Po tomto góle prišli chvíle hostí. Najskôr nebezpečne vystrelil Charizopulos, o chvíľu dobrú šancu nevyužil Orávik a do tretice strelu Charizopulosa kryl trnavský brankár Kelava. Paradoxná situácia nastala v 55. minúte, niekoľko sekúnd po vystriedaní Pavelku, ktorý sa s týmto striedaním nevedel zmieriť a za správanie sa na lavičke mu rozhodca ukázal žltú kartu. V 65. minúte bol blízko ku gólu striedajúci Vojtuš, ale neprestrelil spleť brániacich nôh. O minútu už Trnavčania viedli 3:0, keď veľmi dobre hrajúci Cleber strelou z 25 m k ľavej žrdi nedal Kováčovi šancu. Štvrťhodinu pred koncom prišla znovu chvíľa Vojtuša, ktorý strelou z dobrých tridsiatich metrov vyprášil rukavice Kováča. V závere mohli domáci pridať aj štvrtý gól, ale po rohovom kope Saba a spätnej hlavičke Nikoliča prehlavičkoval bránu Bortel.

MFK Košice - FK Dukla Banská Bystrica 2:1 (2:1)

Góly: 5. Diaby, 9. Viazanko – 41. Vajda. Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Huk, Horodník – Kapor, 1180 divákov

MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Kavka (46. Dimun), Ostojić - Korijkov, Huk, Haskič, Djordjevič, Pačinda – Viazanko (90. Horodník), Diaby (63. Pavúk)

FK Dukla Banská Bystrica: Boroš – Vajda, de Vito, Had, Savič (77. Balko) - Willwéber (34. Kupec), Kapor, Snitka (69. Gálik), Polievka - Šovčík, Faško

Domáci už v úvodnej desaťminútovke viedli 2:0. Začali veľmi aktívne a v 5. minúte skórovali hneď z prvej gólovej šance, keď útok potiahol po ľavej strane Ostojić a v šestnáste hostí sa hlavou presadil Diaby, ktorý strelou k pravej žrdi prekonal Boroša. Hostia odpovedali strelou, ktorú spoza šestnástky vyslal Kapor, ale Stijaković sa nedal prekvapiť. O 4 minúty neskôr prišla druhá gólová šanca domácich a z nej i druhý gól. Po ideálnej prihrávke Diabyho presne namieril Viazanko a bolo 2:0. V 17. minúte z náhleho protiútoku mohli hostia Faškom znížiť, ale hráč zblízka loptu neprepasíroval do košickej brány. Hostia potom prevzali iniciatívu, neustále prechádzali do protiútokov a v 41. minúte sa im podarilo znížiť na 2:1 po rohovom kope, keď na bránkovej čiare zblízka dotlačil loptu do siete Vajda.

V 2. polčase boli hostia o niečo aktívnejší, stále sa tlačili pred pokutové územie domácich, ale gólovú šancu si nevypracovali. Chýbala im totiž finálna prihrávka, do ktorej ich však pozorná obrana domácich nepustila. V 65. a 66. minúte mali domáci po rýchlych brejkoch dve veľké šance. Najskôr Haskič hlavou mieril zblízka len do brankára Boroša a o minútu Pačindovu strelu pod brvno Boroš vyrazil. Potom vyvinuli domáci veľký útočný tlak, zahrávali až 5 rohových kopov, ale žiadny z nich nevyužili. V 88. minúte mohli vyrovnať hostia, avšak Faškova strela sa od žrde odrazila iba do autu.

AS Trenčín - DAC Dunajská Streda 3:0 (1:0)

Góly: 3. Van Kessel, 51. Rabiu, 86. Edmond. Rozhodoval: Weiss, ŽK: Jairo, Lobotka - Michalík, Krišto, Ljubičič, Brašeň, Kwin, Černák, 2642 divákov

AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Ramon, Rundič, Lawrence – Lobotka – Bero, Lobotka, Rabiu (77. Koolwijk) - Van Kessel (84. Edmond), Jairo, Mondek (70. Guba)

DAC Dunajská Streda: Polaček – Turňa, Michalík, Kwin, Šnirc (21. Ujlaky) – Krišto (57. Sarr) Ljubičič – Štepanovský, Sesar, Brašeň (70. Černák) – Szarka

Domáci tím mal do zápasu parádny vstup. Už po troch minútach hry sa do šestnástky vrútil Van Kessel, nedal sa odstaviť protihráčom a s prehľadom otvoril skóre. Hosťujúci kolektív mohol vyrovnať po deviatich minútach hry. Michalíkov priamy kop pred Šemrincom nepríjemne skočil a gólman Trenčína mal plné ruky práce. Atraktívnu úvodnú pätnásťminútovku zakončil únik Rabiua. Na jeho nízky center však Mondek nedočiahol. Následne sa hostia snažili v prvom rade prehusťovať priestor pred vlastným pokutovým územím. Domáci tím držal loptu prevažne na vlastných kopačkách, ale vyložené šance sa rodili menej často. V 30. min sa lopta od nôh protihráča odrazila k Van Kesselovi, tentoraz v podobnej pozícií ako na začiatku zápasu prestrelil. Päť minút pred koncom pohrozila Dunajská Streda opäť. Po centri sa lopta viackrát odrazila, napokon ju v náručí schoval Šemrinec. V závere polčasu skúšal šťastie ešte Mondek, jeho pokus smeroval tesne nad bránu.

Do druhého polčasu naskočili domáci lepšie. V 51. min poslal na Polačeka krížnu strelu Mondek, ten ju iba vyrazil pred Rabiua, pre ktorého už nebol problém loptu z pár krokov poslať do siete. Domácich tento moment posmelil a snažili sa produkovať okulahodiace akcie. Stopercentné šance však neprichádzali. Po hodine hry natiahol strelou z diaľky brankára Ljubičič. Dunajskostredčania sa snažili oživiť ofenzívu a vytiahli sa spred vlastnej šestnástky viac na polovicu súpera. Náznaky ich aktivity do konečnej fázy doviesť nedokázali. Až pätnásť minút pred koncom mohol ľahkovážnosť v obrane využiť Szarka. Jeho strela z hranice šestnástky smerovala po ľavej ruke gólmana a Šemrinec ju vytesnil mimo troch žrdí. Otvorená obrana DAC dala priestor Jairovi, jeho hlavička skončila v Polačekových rukaviciach. V závere zápasu Trenčín pridal ešte jeden gól. Edmond po dvoch minútach na ihrisku poslal loptu medzi nohy brankára a upravil na konečných 3:0.

ŠK Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 2:1 (1:0)

Góly: 27. (11m) Milinkovič, 50. Mészáros - 81. Migaľa. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Migaľa, Podio (Podbrezová), 1153 divákov.

ŠK Slovan Bratislava: Perniš – Niňaj, Saláta, Gorosito – Simović - Mészáros, Štefánik, Lásik (71. Čikoš), Milinkovič (89. Čermák) – Soumah (84. Ďuriš), Peltier

ŽP Šport Podbrezová: Penksa – Migaľa (88. Nosko), Kupčík, Minčič, Greško - Hovančík - Richnák (69. Škutka), Vaščák, Podio, Šlapák (62. J. Pančík)- Nworah

Prvú gólovú šancu si vypracovali domáci v 10. minúte. Po pravej strane sa vysunul Peltier, ale jeho prudkú prihrávku pred bránu tesne minul Mészáros. Na hrote útoku Slovana sa šikovnými kľučkami predvádzal Soumah, chýbalo však presné zakončenie či presná prihrávka. V 26. minúte sa cez obranu hostí prebíjal Lásik a jeho prienik zastavili faulom. Pokutový kop s istotou premenil Milinkovič. Neškodní hostia bránu Perniša neohrozovali, jedinú propagačnú strelu vyslal iba Hovančík. Po zmene strán v 50. minúte prihrávku z vlastnej polovice zachytil Mészáros a prudkou strelou do pravého horného rohu Penksovej brány zvýšil vedenie Slovana na 2:0. O 3 minúty neskôr Nworahovu strelu smerujúcu pod brvno Perniš vyrazil. V 68. minúte Soumahov projektil Perniš vyrazil a následná bomba z kopačky Štefánika opečiatkovala brvno brány hostí. V 81. minúte na centrovanú loptu Podia najvyššie vyskočil Migaľa a hlavou upravil na konečných 2:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články