Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP zápasy histórie: Francúzsko-Taliansko (Finále ME 2000)

Dnes si posvietime na finálový zápas európskeho šampionátu v roku 2000.
Zdroj: screen
Zdieľajte:

2. júla 2000 prišlo na štadión Feijnoord Stadion v Rotterdame 48 200 divákov. Zápas medzi Francúzskom a Talianskom viedol Švéd Anders Frisk.

SITUÁCIA PRED ZÁPASOM

Francúzi prehrali v skupine posledný zápas proti domácim Holanďanom., Vo vyraďovacej fáze prešli cez silné Španielsko a Portugalsko. Taliani sa do finále dostali bez prehry, hoci v semifinále porazili Holandsko až po penaltách.

ZÁPAS

Prvý polčas

Úvod zápasu bol naozaj aktívny. O slovo sa prvý prihlásil Henry, ktorého strela minula bránu. Rovnako ho o chvíľu napodobnil Djorkaeff. Taliani sa k slovu dostali po štvrťhodine hry, no Albertiniho priamy kop zneškodnil Barthez. Veľkých šancí sa diváci v prvom polčase nedočkali a tak odchádzali tímy do šatní s bezgólovou remízou.

Druhý polčas

V druhom polčase sa dočkal 48-tisícový dav gólu. V 55. minúte našiel Totti Pessotta, ten odcentroval na Delvecchia a ten volejom prestrelil gólmana Bartheza. Taliani následne pozorne bránili a v nadstavenom čase dostali poriadne studenú sprchu. Wiltord sa ocitol osamotený v pokutovom území a prudkou strelou prekonal Tolda.

Predĺženie

V predĺžení sa snažili obe reprezentácie vyvarovať sa chýb. Francúzom sa však podaril dokonalý obrat, keď v 103. minúte rozhodol zlatým gólom striedajúci David Trezeguet.

Francúzsko - Taliansko 2:1 pp (0:0)

Góly: 90+. Wiltord, 103. Trezeguet - 55. Delvecchio

Francúzsko: Barthez - Lizarazu (86. Pires), Blanc, Desaily, Thuram - Deschamps, Vieira - Henry, Zidane, Djorkaeff (76. Trezeguet), Drugary (58. Wiltord)

Taliansko: Toldo - Pessotto, Cannavaro, Nesta, Iuliano, Maldini - Albertini, Fiore (53. Del Piero), Di Biagio (66. Ambrosini) - Totti, Delvecchio (86. Montella)

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články