Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Záhorácke derby bez víťaza

Myjava berie zo Senice bod.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

FL 2014/15 - 23. kolo:

FK Senica - Spartak Myjava 1:1 (0:0)

Góly: 76. J. Kosorin - 59. Kuzma. Rozhodoval: Horváth, 2749 divákov.

FK Senica: Šulla – Pavlík, Kóňa, Pillár, Kalabiška - Hušek, Opiela - J. Kosorin, Hlohovský, Dolný (75. Pittner) - Majtán

Spartak Myjava: Hruška - Častulín, Jánošík, Černáček, Ciprys - Marček, Bílovský - Daniel (89. Kolár), Duga (79. Jastráb), Pekár - Kuzma (79. Peňaška)

Záhorácko-kopaničiarske derby prinieslo úvodný zápas 23. kola Fortuna ligy. Od začiatku mali častejšie loptu na svojich kopačkách domáci, hostia sa sústredili na pozornú defenzívu, z ktorej vyrážali do rýchlych protiútokov. V 16. minúte pálil nebezpečne z priameho kopu senický stredopoliar Dolný, lopta však skončila na hornej sieti. Na druhej strane skúšal strelecké šťastie Pekár, lopta však takisto minula cieľ. V 22. minúte narobila brankárovi hostí Hruškovi, ktorý nahradil vo štvrtok operovaného Solničku, strela Kosorina a z dorážky následne neuspel ani Dolný. Myjavčania sa pokúšali o skórovanie strelami zo strednej vzdialenosti, jednou takou sa prezentoval Marček. Najväčšiu šancu prvého polčasu mali Seničania v 33. minúte, keď sa Kalabiška po narážačke s Majtánom dostal až pred brankára Myjavy, ale ten výborne zasiahol. V 38. minúte sa po prieniku hosťujúceho Daniela dostal do sľubnej príležitosti Bílovský, strelou spoza šestnástky však minul Šullovu bránu.

Druhý polčas začal úvodnou šancou Kalabišku, ale lopta letela tesne vedľa ľavej žrde. Na druhej strane dvakrát skúšal strelecké šťastie Pekár, Šulla bol však v oboch prípadoch pozorný. V 59. minúte Kuzma dostal až priveľa priestoru pred pokutovým územím Senice a efektnou strelou do ľavej šibenice otvoril skóre - 0:1. Gól oživil stretnutie, domáci sa potom tlačili za vyrovnaním. Myjava mohla zvýšiť svoje vedenie, ale Kuzma po centri Daniela len tesne minul domácu bránu. V záverečnej 15-minútovke dostala Senicu súpera pod tlak. V 76. min Hlohovského strelu z otočky brankár Hruška ešte kryl, ale v rovnakej minúte sa už Senica dočkala zaslúženého gólu. Po Kalabiškovej akcii po ľavej strane prvý pokus Jakuba Kosorina hlavou Hruška vyrazil, no na dorážku ľavačkou už nemal nárok - 1:1. Potom boli bližšie k výhre Záhoráci, ktorí sa snažili strhnúť vedenie na svoju stranu, ale Kóňova hlavička a ani Kalabiškova strela si cestu do siete Myjavy nenašli. Derby sa tak skončilo spravodlivou remízou.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články