Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšíka čaká cesta do Nemecka, obhajca v Rusku

Európska liga UEFA spoznala štvrťfinálové dvojice.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V sídle Európskej futbalovej únie (UEFA), vo švajčiarskom Nyone, sme dnes spoznali zloženie štvrťfinálových dvojíc Európskej ligy 2014/15. Dvojice vyžreboval ambasádor varšavského finále Jerzy Dudek.

Až dvoch zástupcov pri žrebe mali Taliansko a Ukrajina. Po jednom tíme v osudí mali aj Nemecko, Belgicko, Rusko a Španielsko. Zastúpenie má aj Slovensko, v podobe Mareka Hamšíka, kapitána SSC Neapol.

Ešte pred žrebom bolo jasné, že sa proti sebe nesmú postaviť ruské a ukrajinské kluby. Na úvod tak vylosovali súpera Zenitu Petrohrad, ktorým je obhajca vlaňajšieho triumfu FC Sevilla. Sevilla je jediným tímom, ktorý bol vo štvrťfinále aj v minulej sezóne. Bude to súboj dvoch tímov, ktoré už Európsku ligu dokázali vyhrať. Doposiaľ neporazený tím Club Bruggy (11 výhier a 3 remízy) bude cestovať na ukrajinskú pôdu, kde ho čaká súboj s Dnepropetrovskom. Na Ukrajinu mieri aj Fiorentina, ktorú čaká Dynamo Kyjev. Ukrajinci majú na svojom konte v tejto sezóne EL najviac strelených gólov (22). Poslednou dvojicou, ktorá bude zaujímať aj slovenských fanúšikov, je taliansko-nemecký súboj Neapolu proti Wolfsburgu. Nemci v osemfinále vyradili iný taliansky tím, Inter Miláno.

Úvodné zápasy štvrťfinále sú na programe 16. a 23. apríla, semifinálové dvojice spoznáme 24. apríla. Celkového víťaza spoznáme na Národnom štadióne vo Varšave 27. mája 2015.

Štvrťfinále Európskej ligy 2014/15:

FC Sevilla - Zenit Petrohrad

Dnipro Dnepropetrovsk - Club Bruggy

Dynamo Kyjev - Fiorentina

Wolfsburg - Neapol

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články