Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Premier League zažíva fiasko! Druhýkrát za tri roky

Ani jeden anglický tím sa neprebojoval do štvrťfinále Ligy majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Časy, keď anglický klubový futbal vládol Európe sú zrejme nenávratne preč. Anglický futbal zažíva v Lige majstrov ústup z pozície. Po včerajšom vypadnutí Manchestru City, tak skončili všetky tímy z Premier League pred bránami štvrťfinále, druhýkrát za posledné tri roky.

Ako sa Angličanom darilo posledných 10 rokov? Až do roku 2011, s výnimkou roku 2006, malo Anglicko vo štvrťfinále minimálne dvoch zástupcov. V spomínanom roku 2006 to napokon nebolo až tak zlé. Jediný zástupca, Arsenal Londýn, to dotiahol až do finále. Od roku 2006 do roku 2009 mala navyše Premier League vo finále vždy aspoň jedného zástupcu. Najlepšie pritom boli roky 2008 a 2009, keď až tri tímy bojovali v semifinále. Nasledoval však postupný pád, ktorý vyvrcholil pred dvoma rokmi, keď sa medzi osem najlepších nekvalifikoval ani jeden tím. Vlani sa do štvrťfinále dostali dva celky, no návrat na staré pozície to neznamenalo. Práve naopak, v aktuálnom ročníku nám už nepokračuje žiaden anglický klub.

Zdá sa, že fanúšik anglického futbalu má pre túto sezónu európskych pohárov vybavené. Posledným "mohykánom" Premier League je v Európskej lige Everton.

Anglické kluby vo štvrťfinále LM od roku 2004:

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články