Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Arsenal aj napriek výhre opäť končí v osemfinále, v Madride rozhodli až penalty

Sumár dnešných osemfinálových odviet Ligy majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalisti AS Monaco v utorňajšej osemfinálovej odvete Ligy majstrov 2014/2015 prehrali doma s Arsenalom Londýn 0:2, triumf 3:1 u súpera v prvom vzájomnom súboji im však napokon zaručil postup. V druhom zápase večera vlaňajší finalista súťaže Atletico Madrid viedol po 90 minútach nad Bayerom Leverkusen 1:0, rovnaký výsledok sa však zrodil aj v prvom súboji a tak prišlo na rad predĺženie, v ktorom gól nepadol a preto nasledovali pokutové kopy. V tých boli úspešnejší domáci hráči a postupujú do ďalšieho kola.

Zásluhou Monaca a Paríža Saint-Germain bude mať francúzsky futbal vo štvrťfinále najlepšej klubovej súťaže dvojnásobné zastúpenie. Naopak, črtá sa anglické fiasko. V prípade, že Manchester City nevyrobí v stredu senzáciu na ihrisku FC Barcelona, nebude mať "kolíska futbalu" v osemfinále žiadne mužstvo.

Arsenal po domácom výbuchu čakala na nesmierne náročná úloha streliť na pôde "kniežat" minimálne tri góly, v opačnom prípade by ho čakal predčasný koniec v súťaži. Tím francúzskeho trénera Arsenea Wengera, ktorý v minulosti v Monacu pôsobil, musel všetko vsadiť na útočnú kartu. Prvú šancu si však už v 3. minúte vytvorili domáci, po osi Martial - Berbatov sa lopta dostala k Moutinhovi a ten spoza šestnástky mieril tesne nad bránu. V 14. minúte Bellerinov center pristál na hlave Girouda a smoliar z prvého duelu v Londýne spálil prvú dobrú šancu "kanonierov". Arsenal postupne prevzal iniciatívu a začal hroziť. V 36. minúte Giroud na dvakrát prekonal Subašiča pekným "vešiakom" pod brvno - 0:1. Onedlho mohol zvýšiť na 2:0 Welbeck, ktorého pokus meter od bránkovej čiary so šťastím odvrátil ležiaci Abdennour na roh. V záverečných sekundách prvého polčasu Sanchez z uhla neprepálil Subašiča. Po zmene strán Özil z priameho kopu poriadne natiahol Subašiča, ktorý s námahou vytlačil loptu na roh. Monaco sa prevažne bránilo, no otvárali sa mu príležitosti na brejky, tie však nedokázali jeho hráči zrealizovať do gólovej bodky. Arsenal zdramatizoval duel v 79. minúte. Walcott najskôr trafil len do žrde, odrazenú loptu však poslal do siete striedajúci Ramsey - 0:2. Pre domácich nastali krušné chvíle, v 83. minúte Subašič reflexívnym zákrokom na bránkovej čiare vyškriabal hlavičku Sancheza na roh a uchránil svoj tím od vypadnutia.

Minulý týždeň si už vybojovali postup štyri kluby - rekordný desaťnásobný držiteľ a obhajca trofeje Real Madrid, FC Porto, Bayern Mníchov a Paríž St. Germain. Záverečné dve odvety osemfinále LM (FC Barcelona - Manchester City, Borussia Dortmund - Juventus Turín) sú na programe v stredu 18. marca. Žreb štvrťfinále LM sa uskutoční 20. marca o 12.00 SEČ, prvé súboje tejto fázy sú na programe 14./15. apríla, odvety 21./22. apríla.

Odvetné zápasy osemfinále LM 2014/2015:

AS Monaco - Arsenal Londýn 0:2 (0:1)

Góly: 36. Giroud, 79. Ramsey. Rozhodoval: Moen (Nór.), ŽK: Kondogbia - Sanchez

/prvý zápas: 3:1, do štvrťfinále postúpilo AS Monaco/

zostavy a striedania:

Monaco: Subašič - Fabinho, Abdennour, Wallace, Kurzawa - Kondogbia, Toulalan - Dirar (86. Elderson), Moutinho, Martial (60. Ferreira-Carrasco) - Berbatov (70. Silva)

Arsenal: Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal (83. Gibbs) - Coquelin (63. Ramsey), Cazorla - Sanchez, Özil, Welbeck (72. Walcott) - Giroud

Atletico Madrid - Bayer Leverkusen 2:0 (1:0) - po penaltách

Gól: 27. Suarez. Rozhodoval: Rizzoli (Tal.), ŽK: Gimenez, Gamez, Suarez - Spahič, Toprak, Calhanoglu, Wendell

/prvý zápas: 0:1/

zostavy a striedania:

Atletico: Moya (23. Oblak) - Juanfran, Miranda, Gimenez, Gamez - Cani (46. Garcia), Koke, Suarez, Turan - Mandžukič (83. Torres), Griezmann

Leverkusen: Leno - Hilbert, Toprak, Spahič, Wendell - Castro, Bender - Bellarabi, Hakan Calhanoglu, Son Heung-Min (77. Rolfes) - Drmič (69. Kießling)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články