Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Banská Bystrica so Senicou do semifinále pohára

Poznáme úvodné dva tímy, ktoré sa pobijú o finále Slovnaft cupu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V štvrťfinálovom zápase Slovnaft Cupu Dukla Banská Bystrica zdolala Duslo Šaľa vysoko 4:1 a bez väčších problémov postúpila do semifinále. Pečať zápasu udelil Faško, ktorý strelil dva góly v rozpätí dvoch minút a od 13. minúty boli domáci jasným pánom na ihrisku. Jednoznačný výsledok prikrášlili v 59. minúte Balko po najvydarenejšej akcii zápasu a v 70. min hetrikom po strele z priameho kopu Faško. Dočkali sa aj hostia v 90. min po čestnom góle Nurkoviča.

Dukla B. Bystrica - Slovan Duslo Šaľa 4:1 (2:0)

Góly: 11. a 13. Faško, 59. Balko, 70. Faško - 90. Nurkovič. Rozhodca: Valášek, ŽK: Marinkovič - Tomiš, Fehervári, 568 divákov.

Dukla B. Bystrica: Ďurčo - Gálik, Vajda, De Vito, Savič - Willwéber (58. Polievka) - Balko, Kapor, Marinkovič (46. Kupec) - Šovčík (67. Fajčík), Faško

Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov - Fehervári, Čirik, Ďatko, Tomiš - Popovič (81. Galbavý), Konopásek (46. Nagy), Rehák, Matič, Szabó (40. Kochan) - Nurkovič

Duklu od súpera veľa neodlišovalo, drží koncové svetlo vo Fortuna lige, kým Šaľania s druhou priečkou si v minulom kole 2. ligy už zabezpečili účasť v nadstavbovej prelínačke. Napriek tomu sa však rozdiel dvoch súťaží dosť prejavil. Dukla v optimálnom jarnom počasí akoby mala o pár kíl menej, behala ľahšie, útočila priamočiarejšie a viac sa jej darilo aj v kombináciách. V 9. min Faško prvýkrát v zápase ohrozil brankára Kolmokova strelou z diaľky, no menej umiestenou priamo do stredu. Až potom nastali v dvojminútových periódách jeho pravé chvíle, pri prvom zastavení využil v 11. min chybu Ďatka a krátkym náprahom skóroval, v 13. min sa rútil spolu so Šovčíkom v prečíslení na bránku súpera, síce neprihral, no presadil sa individuálne a presne zakončil. Dva góly v rýchlom slede Šalania len ťažko rozchodili, v útoku boli málo nebezpeční a jedine Matič, keď loptu brankár Ďurčo podbehol, mohol v 31. min skórovať, keby mieril presnejšie a trafil bránku.

Po zmene strán a po spolupráci so Šovčíkom chýbalo len málo, aby si v 50. min Faško vychutnal hetrik. Na druhej strane Nurkovič prudkou strelou vyskúšal Ďurča a domáci Balko o minútu neskôr tiež prinútil Kolmokova k vážnemu zákroku. Najkrajšiu akciu vymyslel v 59. min hráč zápasu Faško. Dlhým pasom takmer spolovice ihriska našiel vpredu Balka a zrodil sa z toho utešený tretí gól v sieti Šale. Korunu svojmu výkonu nasadil Faško v 70. min parádnou strelou z priameho kopu do vzdialenejšieho horného kúta, v 90. min sa dočkali aj hostia po akcii Matiča a góle Nurkoviča do prázdnej bránky.

Futbalisti FK Senica postúpili do semifinále 48. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cup-u. V utorňajšom štvrťfinále zdolali Spartak Trnava na jeho ihrisku 2:1. Ich súperom bude víťaz stredajšieho zápasu MFK Košice - DAC 1904 Dunajská Streda.

Spartak Trnava - FK Senica 1:2 (1:1)

Góly: 45. Sabo (z 11 m) - 40. Majtán, 75. Kosorin. Rozhodoval: Jaška, ŽK: Mikovič, Sládek - Pillár, Kalabiška, Pittner, Šulla, 1971 divákov

Trnava: Kelava – Janečka, Nikolič, Bortel, Čonka - Casado (46. Greššák), Hlinka (72. Vojtuš) - Cleber, Sabo, Mikovič - Vlasko (69. Sládek)

Senica: Šulla – Kóňa, Pavlík (24. Pittner), Pillár, Kalabiška - Hušek, Opiela - Kosorin (90.+ Mráz), Hlohovský, Dolný - Majtán

Už v 1. minúte mohla otvoriť Trnava skóre stretnutia, ale po centri Janečku hlavičkoval Nikolič vedľa. Seničania odpovedali dvoma pokusmi, ale Hlohovský ani Majtán trnavského gólmana neohrozili. V 19. minúte sa ocitol v 16-tke osamotený Kalabiška a z otočky vystrelil vedľa bránky. V 26. minúte unikol Cleber po pravom krídle, ale finálna prihrávka sa mu nevydarila. Na opačnej strane nevyužil príležitosť Kosorin a vzápätí zakončenie Casada zrazila senická obrana na roh. Senický brankár Šulla potom kryl strelu Saba a v závere prišli aj góly. V 40. minúte po rohovom kope neobsadený Majtán hlavou prekonal Kelavu a minútu pred koncom polčasu po faule Kalabišku na Vlaska v pokutovom území z nariadenej penalty vyrovnal Sabo na 1:1.

V druhom polčase mali dobrú príležitosť domáci, keď po akcii Saba s Cleberom zakončoval pohotovou efektnou strelou Mikovič, lopta však letela vedľa bránky. V priebehu druhej časti mali viac z hry hostia, ktorí držali domácich na ich polovici, ale v 16-tke sa nedokázali presadiť. Domácim sa podarilo dostať loptu do siete zásluhou Saba, gól však pre ofsajd neplatil. V 75. minúte po zaváhaní trnavskej obrany Kosorin vnikol s loptou do 16-tky a s prehľadom upravil stav na 1:2. Zúfalá snaha domácich o vyrovnanie alebo vybojovanie si penaltového rozstrelu vyšla nazmar. V 82. minúte gólovú hlavičku Janečku kryl Šulla a o chvíľu po centri Čonku prehlavičkoval bránku Vojtuš. Seniča si udržali vedenie v zápase a zaslúžene postúpili od semifinále Slovnaf Cup-u.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články