Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Najrýchlejšie góly v histórii TOP súťaží

Top
Fanúšikov vždy zaujímajú rekordy. Viete komu patrí honor strelca najrýchlejšieho gólu vo všetkých veľkých súťažiach?
Zdroj: youtube.com
Zdieľajte:

Najrýchlejší gól ME

Dmitri Kiričenko, 67 sekúnd - Na ME 2004 sa z titulu tešili Gréci, ktorý prehrali na turnaji jediný zápas. V zápase skupiny A medzi Ruskom a Gréckom, otvoril gólový účet Rus Kiričenko po 67. sekundách. Rusko vyhralo 2:1, no na koniec sa aj tak smiali grécky futbalisti.

Najrýchlejší gól MS

Hakan Sukur, 10,8 sekundy - Jeden z usporiadateľov MS 2002, Južná Kórea, sa na domácom turnaji dostala až do semifinále, kde podľahla Nemecku. Kórea napokon skončil štvrtá, keď v boji o bronz podľahla Turecku 2:3. Určite tomu napomohol aj gól Hakana Sukura už po 10,8 sekundách.

Najrýchlejší gól EL

Vitolo, 13,21 sekundy - Najčerstvejší rekord sa zrodil len včera. V zápase osemfinále EL medzi Villarrealom a Sevillou sa už po 13. sekundách presadil sevillský Vitolo. Ten prekonal rekord útočníka AEK Atény Ismaela Blanca z roku 2009.

Najrýchlejší gól LM

Roy Makaay, 10,12 sekundy - Osemfinále Ligy majstrov 2007. V mníchovskej Allianz Arene sa stretli Bayern a Real Madrid. Madridčania mali výkop, no loptu okamžite stratili a Makaay rozvlnil sieť. Zaujímavosťou je, že hlavným rozhodcom zápasu bol Slovák Ľuboš Micheľ.

Najrýchlejší gól Serie A

Arturo Vidal, 18 sekúnd - Od roku 2005 patril rekord v talianskej liga Zlatanovi Ibrahimovičovi, ktorý sa proti Udinese presadil v 39. sekunde. V sezóne 2012/13 ho však prekonal Čiľan v službách Juventusu Arturo Vidal. Hoci Asamoah, ktorý Vidalovi asistoval dostával prihrávku do ofsajdu, gól platil a Vidal sa stal rekordérom.

Najrýchlejší gól Bundesligy

Karim Bellarabi, 9 sekúnd - Karim Bellarabi z Bayeru Leverkusen sa v auguste 2014 presadil do siete Dortmundu po 9. sekundách. Hráčom Leverkusenu stačili štyri dotyky aby prekonali 11-sekundový rekord, o ktorý sa predtým delili Elber a Kirsten

Najrýchlejší gól La Ligy

Seydou Keita, 7,45 sekundy - Bývalý hráč Barcelony Seydou Keita, ktorý momentálne oblieka dres Valencie sa presadil 27. marca 2014 v zápase proti Almerii. Pred zápasom Keita povedal, že do konca sezóny si chce otvoriť gólový účet v novom klube. Nakoniec mu nato stačilo 7,45 sekundy. Keita prekonal rekord Joseba Llorenteho (7,88 sekundy).

Najrýchlejší gól Premier League

Ledley King, 9,7 sekundy - V decembri 2000, vtedy 20-ročný King otváral skóre duelu na trávniku Bradfordu. King sa dostal k lopte 25 metrov od brány, spravil pár krokov, vystrelil a zapísal sa do histórie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články