Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Neapol privíta Dinamo, Hamšík: Musíme zabudnúť na remízu s Interom

Futbalisti SSC Neapol nastúpia na štvrtkový úvodný osemfinálový zápas Európskej ligy 2014/2015 proti Dinamu Moskva (21.05) s cieľom rehabilitovať sa za remízu 2:2 s Interom Miláno.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na štadióne San Paolo pôjde aj o súboj dvoch slovenských reprezentantov. Kapitánom SSC je stredopoliar Marek Hamšík, v obrane Dinama hráva Tomáš Hubočan.

"Musíme hodiť za hlavu domácu remízu z Interom a naplno sa sústrediť na zápas Európskej ligy s Dinamom Moskva. Chceme zvíťaziť a vytvoriť si dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou," povedal pre oficiálnu stránku Neapola Hamšík, ktorý proti Interu hlavičkou otvoril skóre. Domáci však v poslednej dvadsaťminútovke prehajdákali dvojgólový náskok a nevyužili šancu dotiahnuť sa na druhý AS Rím.

Rimania sa v jednom zo šlágrov štvrtkového programu predstavia na pôde Fiorentiny. Zápas bude mať osobitnú príchuť pre kouča tímu z Florencie Vincenza Montellu, ktorý najlepšie futbalové roky strávil vo "večnom meste". Za giallorossi odohral 192 stretnutí, v ktorých strelil 84 gólov, v sezóne 2000/2001 sa tešil zo zisku "scudetta". V Ríme odštartoval aj svoju trénersku kariéru.

Zaujímavé predstavenie sľubuje aj španielska konfrontácia medzi Villarrealom a obhajcom trofeje FC Sevilla. "Žltá ponorka" v posledných zápasoch zaznamenala nárast formy. Po remíze na ihrisku Realu Madrid si v nedeľu v Primera División hravo poradila so Celtou Vigo. Seville sa však v európskej klubovej súťaži číslo 2 dlhodobo darí a vo svojej vitríne má už tri trofeje.

Prvé zápasy osemfinále Európskej ligy:

18.00 Zenit Petrohrad - FC Turín
19.00 VfL Wolfsburg - Inter Miláno
19.00 Dnepr Dnepropetrovsk - Ajax Amsterdam
19.00 FC Bruggy - Besiktas Istanbul
21.05 AC Fiorentina - AS Rím
21.05 FC Everton - Dynamo Kyjev
21.05 FC Villarreal - FC Sevilla
21.05 SSC Neapol - Dinamo Moskva

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články