Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Milinkovič pokračuje v Slovane

Dohodol sa na novej zmluve.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Srbský futbalista Marko Milinkovič bude naďalej pôsobiť v Slovane Bratislava. Úradujúci slovenský majster sa s 26-ročným ofenzívnym stredopoliarom dohodol na podmienkach novej zmluvy do 15. júna 2018. V utorok o tom informovala oficiálna webstránka "belasých".

"Marko je kvalitný futbalista, ktorý v minulosti odohral za Slovan mnoho dobrých zápasov. Sme presvedčení, že má potenciál na to, aby patril k lídrom mužstva aj v budúcnosti. V pomerne nízkom veku už nazbieral veľa skúseností na reprezentačnej i európskej klubovej úrovni. Aj takýmto spôsobom určite môže pomôcť mladším spoluhráčom v súčasnom kádri Slovana. Dávnejšie sme jasne deklarovali, za akých podmienok si s Markom vieme predstaviť ďalšiu spoluprácu. V pondelok večer sme sa definitívne dohodli. Ešte predtým absolvoval fyzické a zdravotné testy. Na základe ich výsledkov mu kondičný tréner vypracoval individuálny tréningový plán. Keď bude stopercentne pripravený, bude trénerom k dispozícii aj v majstrovských zápasoch," povedal pre skslovan.com viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík mladší.

Milinkovič prišiel do Slovana začiatkom roka 2011 z MFK Košice. S najúspešnejším slovenským klubom získal tri majstrovské tituly, dva triumfy v Slovenskom pohári, jeden v Superpohári a dvakrát hral skupinovú fázu Európskej ligy. V jesennej časti aktuálnej sezóny nastúpil na 26 zápasov a so siedmimi gólmi a piatimi asistenciami bol najproduktívnejším hráčom belasých. Dva presné zásahy zaznamenal v odvete 2. predkola Ligy majstrov na ihrisku The New Saints FC (2:0) a rozhodol aj duel o Superpohár s Košicami (1:0). V uplynulých štyroch sezónach ani raz nechýbal v najlepšej jedenástke Corgoň ligy. Rovnako štyrikrát vyhral v Slovane fanúšikovskú anketu o hráča mesiaca.

"Aj keď záver jesene nebol pre mňa osobne i celé mužstvo vydarený, v Slovane som prežil najkrajšie momenty mojej doterajšej kariéry. V Bratislave sa mi narodil syn, v klube i v meste mám veľa kamarátov, som tu doma. Počas zimy boli v hre aj nejaké alternatívy v zahraničí, ale napokon všetko dopadlo inak a som rád, že pokračujem v Slovane. Budem robiť maximum pre to, aby sme nadviazali na to dobré z minulosti a opäť dostali Slovan na vrchol," vyhlásil rodák zo srbského Čačaku, ktorý už má aj slovenské občianstvo.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články