Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Povstaňte, kráľ Interu odchádza

Legendárny obranca Javier Zanetti má za sebou posledný zápas v drese Interu Miláno.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Nelúčil sa bohužiaľ víťazstvom, ale napriek tomu mu tlieskali. Argentínsky hrdina sa dočkal potlesku, ktorý zaznieval aj z tribún súpera. Teraz sa o svoje myšlienky a emócie podelil s fanúšikmi na celom svete - napísal im otvorený list.

V Interi strávil devätnásť rokov. Už štyridsaťročný obranca sa rozlúčil s dresom milánskeho veľkoklubu, ktorému obetoval takmer dve dekády a nezmazateľne sa zapísal do povedomia ľudí z celého sveta. Na oficiálnych internetových stránkach Interu Miláno môžeme čítať plné znenie jeho listu na rozlúčku, ktoré má veľmi emotívny charakter.

"Drahí fanúšikovia Interu Miláno po celom svete: Ďakujem vám! Za to, že ste podporovali moju rodinu, keď to potrebovala. Za to, že som cítil vašu lásku a náklonnosť v časoch radostných i zložitejších. Cítil som vaše vrelé obiatie, ktoré ste mi venovali. Keď som nastupoval do ťažkých zápasov a mnohých finálových duelov, vedel som, že ste tam so mnou. Cítil som vaše priateľstvo a vážim si toho aj počas svojho posledného súboja. Emócie, ktoré cítim, sa dajú len ťažko opísať. Naučili ste ma mnohé. A za to vám zo srdca ďakujem."

"Vo svojom profesijnom živote som sa veľmi snažil pracovať pre tím. Dával som svoju energiu i talent do každého tréningu, do každého zápasu. Cením si svojho vzťahu s fanúšikmi, ktorí ma podporovali aj v telocvični po ťažkom zranení. Som vďačný za dôveru a podporu, ktoré sa dostalo mojej nadácii PUPI. Po celý ten čas som veril, že futbal nie je len tá najlepšia hra na svete alebo práca, ktorá vás urobí známym a bohatým."

"Je to tiež súčasť života, škola, ktorá vás naučí hodnotám, cenným veciam a vlastnostiam, ktoré sa vám hodia po celý život. Nezáleží na tom, či je to priateľský zápas s kamarátmi na ihrisku, alebo najväčšie hry na svete. Toto je niečo, čo ma naučil môj otec ešte v časoch, keď som s ním pracoval ako murár. A to je presne to, čo ste ma naučili vďaka svojej podpore a láske," dodáva Zanetti.

Futbalový elegán a hrdina sa preslávil aj šarmom, tvrdou usilovnosťou a vitalitou. Napriek tomu si uvedomuje, že by ničoho z toho nedosiahol bez podpory a pokory. "Drahí fanúšikovia, navždy ostanete v mojom srdci. Vaše farby, vlajky, spev, všetko z toho ma urobilo šťastným. Dúfam, že pre môj milovaný klub urobím veľa aj v ďalších rokoch, napríklad ako činovník. Bol som kapitánom a som na to hrdý. Držali sme spoločne, oslavovali a plakali spoločne. My sme Interisti a navždy nimi zostaneme."

"Chcem sa poďakovať aj fanúšikom Argentíny, pretože to je môj domov. Som šťastný za to, že som mohol obliekať dres národného tímu. Vždy budem fanúšik reprezentácie, pretože tá mi veľa dala a mnohé naučila. Už ako chlapec som sledoval jej zápasy v televízii a naživo si pamätám, ako som skákal od radosti po každom góle mojej krajiny."

Zanetti nezabúda ani na svojich spoluhráčov. "Rozlúčili sme sa a objali sa. Ďakujem za to, pretože mi to veľmi pomohlo. Rovnako sme spolu oslavovali víťazstvo a vstrebávala prehry. Sme rodina a ja som bol jej súčasťou. Je to práve športová rivalita, ktorá robí z futbalu tak úžasnú zábavu. Snažil som sa prehry akceptovať ako dospelý človek, aj keď niekedy boleli."

"Je to vlastne model pre život - jedinec sa musí naučiť pracovať pre ostatných. Až potom si môže užívať radosť a zmysel. A tak vám ďakujem. Ako váš kapitán sa lúčim, ale nezavesím kopačky na klinec - nie v tom obraznom slova zmysle. Čaká ma ešte veľa zápasov a dúfam, že ten veľký nikdy neskončí. Je to vlastne len jeho začiatok," dodáva sympatický miláčik fanúšikov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: football-italia.net

Diskusia

Podobné články