Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

5 dvojíc spoluhráčov, z ktorých sa v Premier league stali súperi

Top
Futbalové cesty sú nevyspytateľné. Spoluhráči a kamaráti z mládežníckych akadémií či začiatku kariér sa tak v priebehu niekoľkých rokov môžu stretnúť opäť na ihrisku, nie však v rovnakom drese.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Alexis Sanchez a Radamel Falcao

Možno budete chvíľu premýšľať, kde sa títo dvaja ostrostrelci mohli stretnúť. Bolo to ešte v Južnej Amerike, kde spolu obliekali dres River Plate v rokoch 2007 a 2008. Prvýkrát sa ako súperi stretli ešte v španielskej La lige, keď Sanchez obliekal dres Barcelony a Falcao Atlética Madrid. Pre oboch bolo toto pôsobenie veľmi úspešné. Teraz ich osud zaviedol opäť do rovnakej ligy,

Mesut Özil a Angel Di Maria

Obaja prišli do Realu v lete roku 2010 a hneď v prvej sezóne zdvihli nad hlavu trofej pre víťaza Copa del Rey. Za štyri roky sa Angel Di Maria podieľal približne na 49 ligových góloch Realu, Mesut Özil mal prsty celkovo v 65 góloch. Oboch však nakoniec stretol podobný osud. Po príchodoch Garetha Balea z Tottenhamu, respektíve Jamesa Rodrigueza z Monaka, nakoniec opustili Real Madrid.

Juan Mata a David Silva

Táto dvojica strávila bok po boku tri sezóny vo Valencii a zdvihla nad hlavu so svojimi spoluhráčmi v roku 2008 trofej pre víťaza Copa del Rey. O úvodný gól stretnutia, v ktorom sa stretli s Getafe, sa postaral už v štvrtej minúte práve Mata. Finančné problémy španielskeho klubu však znamenali odchod Silvu do Manchesteru City. Neskôr ho na ceste do Anglicka nasledoval aj Mata, ktorý prestúpil do Chelsea a momentálne pôsobí v Manchesteri United.

Fernandinho a Willian

Dvaja z množstva talentovaných brazílskych futbalistov sa stretli počas svojich pôsobení na Ukrajine, kde spolu strávili šesť rokov. Stali sa kľúčovými hráčmi tímu z banského mesta a behom najúspešnejšej éry dokázali získať hneď päť titulov pre majstra ligy zo šiestich sezón. Je treba poznamenať, že Šachtar Doneck ich má na svojom konte celkovo deväť. Fernandinho šiel do Anglicka priamou cestou, keď ho 34 miliónov libier kúpil Manchester City. Willian si ešte urobil zastávku v Rusku, kde hral za Anži Machačkalu. Potom si vyhliadla Chelsea.

Sergio Aguero a David De Gea

Prelom pre oboch futbalistov prišiel v sezóne 2009/2010, kedy v drese Atlética Madrid získali trofej pre víťaza Európskej ligy. Vo finále, ktoré sa hralo v Hamburgu, porazili 2:1 Fulham pod vedením Roya Hodgsona. V júni roku 2011 obaja opustili Španielsko a ich ďalšie kroky smerovali do Anglicka. David De Gea nahradil na Old Trafford Edwina van der Sara. Aguero hneď vo svojej prvej sezóne dopomohol City k trofeji pre víťaza Premier League, hlavne svojim víťazným gólom v závere posledného zápasu sezóny proti QPR.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovýSvet.sk

Diskusia

Podobné články