Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Ekvádor

Dnes si posvietime na výber Ekvádoru.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ekvádor čaká tretia účasť na šampionáte. Premiérovo sa na majstrovstvách sveta predstavil v roku 2002, kde síce porazili Chorvátsko, ale to na postup nestačilo. O štyri roky v Nemecku postúpili zo skupiny, no v osemfinále im vystavili stopku Angličania. Na veľkú trofej však stále čakajú, najväčším úspechom sú dve semifinálové účasti na Copa América.

Káder Ekvádoru by mali tvoriť hráči, ktorí hrávajú na americkom svetadiely. Tréner Reinaldo Rueda sa bude spoliehať hlavne na opory z Európy ako kapitán Antonio Valencia z Manchestru United, Cristian Ramírez z Dusseldorfu či Carlos Gruezo zo Stuttgartu.

V kvalifikačnej skupine zóny CONMEBOL skočili „La Tri“ na štvrtom mieste, čo znamenalo priamy postup, na úkor Uruguaju, ktorý porazili vďaka lepšiemu skóre. V Brazílii ich čakajú súboje so Švajčiarskom, Hondurasom a Francúzskom. Kľúčovým v boji o postup tak bude zrejme už prvý zápas proti Helvétom.

Najčastejšie si žlto-modrý dres obliekol legendárny Iván Hurtado, ktorý nastúpil na 167 zápasov. Z hráčov, ktorí môžu pomýšľať na štart v Brazílii má najviac odohraného Édison Méndez so 108 zápasmi. Najlepším strelcom Ekvádoru je 31-gólový Agustín Delgado.

V aktuálnom rebríčku FIFA patrí Ekvádoru 28. miesto. Najlepším umiestnením je desiate miesto z apríla 2013. Najhorším postavením bolo 76. miesto z roku 1995.

Prvý zápas: 8. august 1938 Bolívia – EKVÁDOR 1:1

Najvyššia výhra: 22. jún 1975 EKVÁDOR – Peru 6:0

Najvyššia prehra: 22. január 1742 Argentína – EKVÁDOR 12:0

Zdieľajte:
Zdroje informácií: vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články