Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trnava nedokázala vyhrať ani v Banskej Bystrici

Trnavský Spartak v tejto sezóne Fortuna ligy ešte nezvíťazil na ihrisku súpera, platí to aj po zápase na Štiavničkách.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dukla B. Bystrica - Spartak Trnava 1:1 (1:1)

Góly: 25. Vajda z pok. kopu - 29. Mikovič. Rozhodca Michlian, ŽK: Had - Janečka, Casado, Tóth, 1054 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Vajda, de Vito, Had, Savič - Snitka, Wilwéber, Kapor, Polievka (90+. Hric) - Šovčík (77. Kupec), Faško (84. Gálik)

Spartak Trnava: Kelava - Janečka, Tóth (88. Čarnota), Bortel, Čonka - Greššák - Cleber, Casado (54. Hlinka), Sabo, Mikovič - Vlasko (67. Sládek)

Dukla sa po dlhom čase dočkala gólu. Predtým nevsietila v troch zápasoch, vrátane jesenných, a hlad po góle zmiernil až Vajda v 25. min. Ani jej neprekážalo, že k napnutiu siete pomohol pokutový kop po faule Janečku na Polievku, dôležité bolo, že si priblížili víťazstvo, tak potrebné pri jarných záchranárskych prácach. Dukla sa radovala presne po 306 minútach, aby o ďalšie štyri minúty inkasovala. V 29. min Mikovič z čista jasna takmer z 20 metrov trafil presne do pravého kúta bránky a bolo po domácej radosti. V prvom polčase však podala Dukla sympatický výkon a bola lepším mužstvom. V 3. min spálil príležitosť Faško, v 7. min zasa Kapor, a to už bola naozaj gólová šanca, keď úplne zblízka umožnil brankárovi Kelavovi zareagovať a vytlačiť loptu na roh. V 19. min poslal hlavou loptu Kapor tesne ponad a aj v 30. min Polievka mohol mieriť po brejku lepšie a nestrieľať výrazne vedľa bránky. Trnavčania toho v prvej polovici stretnutia neukázali a mohli byť radi, že udržiavali remízový stav. V lige sa im vonku zbierajú body ťažko a ak by ich vybojovali na Štiavničkách tri, vymazali by si nulu na konte výhier v role hosťujúceho mužstva.

Po zmene strán hostia pridali a v 55. min Greššák z uhla zoči voči brankárovi Borošovi nenašiel priestor na zasunutie lopty za jeho chrbát. Aj situácia v 60. min, pri ktorej Mikovič možno strieľal, možno prihrával, zaváňala gólom, no jeho prudkú loptu Sabo neusmernil do prázdnej bránky. Tlak hostí bol miestami drvivý, často však aj monotónny, bez zakončenia, a tak zápas vyústil do deľby bodov.

FK Senica - MFK Košice 3:1 (2:1)

Góly: 18., 60. Majtán, 44. Hlohovský - 40. Novák. Rozhodoval: Marhefka, 1202 divákov.

Senica: FK Senica: Šulla – Privrel, Pavlík, Kóňa, Kalabiška - Hušek, Opiela - J. Kosorín (77. M. Kosorín), Hlohovský, Komara (89. Kráľovič) - Majtán (90. Mráz)

MFK Košice: Stijakovič – Sekulič, Ostojič, Bašista, Djordjevič - Šinglár - Novák (67. Gáll), Huk, Pačinda, Viazanko - Haskič (78. Pavúk)

Domácim chýbali v zostave zranení Pilár s Dolným a tak dal tréner Kostelník v zápase s Košicami šancu dorastencovi Privrelovi. Úvodných 20-minút patrilo domácim, boli aktívnejším tímom a loptu mali viac na svojich kopačkcáh. V 14. minúte po závare v 16-tke hostí nastrelil Kalabiška brvno, v 16. minúte po Hlohovského rohu predĺžil Pavlík loptu a Majtán ju pri zadnej žrdi neupratal do siete. O minútu sa už Záhoráci radovali z gólu. Po rohu Hlohovského sa na dvakrát presadil Majtán, keď jeho prvú strelu vykopol obranca z bránkovej čiary, no na opakovaný pokus už nestačil. Od 20. minúty prebrali taktovku hry hostia, prebudili sa a smerom dopredu boli oveľa nebezpečnejší. Aktívny bol najmä Pačinda. V 34. minúte nebezpečne hlavičkoval Djordjevič tesne vedľa pravej žrde. Vyrovnania sa Košičania dočkali v 40. minúte, keď si Novák všimol zle postaveného brankára Šullu a krásnou strelou na vzdialenejšiu žrď ho prehodil. Do kabín išli s jednogólovým vedením domáci - Hlohovský dostal priestor pred pokutovým územím hostí, loptu po jeho strele asi z 23 metrov brankár Stijakovič neudržal a tá prešla do siete.

Na začiatku druhého polčasu sa Košičania snažili o vyrovnanie, Novák pálil nebezpečne spoza 16-tky tesne vedľa. Nepríjemná bola aj Šinglárova strela, s ktorou si Šulla poradil. Na druhej strane si v 55. minúte Hlohovský narazil loptu s Majtánom, jeho strelu brankár s problémami vyrazil. V 60. minúte vyšiel Záhorákom rýchly protiútok, Hlohovský z vlastnej polovice vysunul Majtána, ten potiahol loptu až k pokutovému územiu Košíc a krásnou krížnou strelou vsietil svoj druhý gól v zápase. Tento gól sa ukázal ako veľmi dôležitý do ďalšieho priebehu hry. Košičania už neboli takí nebezpeční a Záhoráci aj s viacerými mladíkmi v zostave zápas pohodlne ukočírovali do trojbodového konca. Zaujala ešte šanca Kalabišku v 73. minúte, ktorý od polovice uhriska prešiel až do 16-tky Košíc, no lopte po jeho strele chýbali centimetre, aby skončila v sieti. Na druhej strane pohrozili aj hostia, Viazankovo zakončenie zneškodnil brankár Šulla a dorážku Pavúka odkopol dobiehajúci Privrel z bránkovej čiary. V 77. minúte v drese domácich nastúpil dorastenec Matej Kosorín, ktorý nahradil svojho staršieho brata Jakuba.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články