Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Skvelé gesto od klubov v Serii A, pomôžu topiacej sa Parme!

Kluby Serie A pomôžu topiacej sa Parme sumou 5 miliónov eur
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalové kluby z najvyššej talianskej súťaže Serie A pomôžu FC Parma dotáciou 5 miliónov eur, vďaka čomu môže tím dohrať sezónu. Šestnásť z 20 klubov hlasovalo na piatkovom mítingu za pomoc tradičnému talianskemu tímu, traja sa zdržali a proti bolo len vedenie Ceseny.

Klub zo severu Apeninského polostrova, v ktorom pôsobia aj mladý slovenský futbalista Lukáš Haraslín a brankár Pavol Bajza, trápia obrovské finančné problémy. Na posledné dve kolá najvyššej súťaže Parma ani nemohla nastúpiť, pretože funkcionári nemali ani na zaplatenie usporiadateľskej služby či energetických nákladov.

Nedostatkom peňazí trápená organizácia trikrát v aktuálnej sezóne zmenila majiteľa. Naposledy Parma v lige hrala 15. februára, keď remizovala na ihrisku AS Rím 0:0. V tabuľke je posledná s 10 bodmi po 23 kolách.

Na podporu hráčov Parmy vystúpila aj hráčska asociácia, ktorá minulý víkend zorganizovalo gesto solidarity a na jej znak futbalisti v elitnej Serie A i nižších súťažiach nastúpili na ligové zápasy s 15-minútovým oneskorením.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články