Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Cez víkend šláger prvého s druhým, Spartak cestuje do Bystrice

V 21. kole šláger MŠK Žilina - AS Trenčín, Slovan proti ViOnu
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Najvyššia slovenská futbalová súťaž Fortuna liga 2014/2015 ponúkne počas víkendového 21. kola derby stretnutie medzi lídrom MŠK Žilina a druhým AS Trenčín. Oba celky delia v tabuľke iba tri body a každý bude do nedeľňajšieho stretnutia nastupovať s jasným cieľom - zvíťaziť.

Prípadný triumf by pre AS znamenal možnosť zmazať z druhého miesta bodové manko, naopak Žilinčanom by pomohol opäť o čosi výraznejšie sa odpútať od svojho prenasledovateľa. Navyše dvojica ašpirantov na titul vybehne na trávnik povzbudená úspešným vstupom do jarnej časti FL. "Šošoni" uplynulý piatok triumfovali na horúcej pôde úradujúceho šampióna Slovana Bratislava 2:0 a rovnakým rozdielom zdolal Trenčín doma Banskú Bystricu. "Je to pre nás dôležitý zápas, Žilina je kvalitný súper. Aj preto potrebujeme podporu zo strany fanúšikov," citovala stránka profutbal.sk krídelníka Trenčanov Gina van Kessela.

V dobrý výsledok verí aj brankár Žiliny Miloš Volešák, ktorý by rád nadviazal na výkon proti "belasým". "Bodaj by mi bola zima a nemal som žiadnu prácu. Určite to však bude zaujímavý zápas pre divákov. Verím, že nás prídu povzbudiť," uviedol pre klubový web. Duel sa začína o 19.00 h.

Slovan si po neúspešnej jarnej ouvertúre bude chcieť napraviť chuť v sobotu proti zostupom ohrozeným Zlatým Moravciam. "Belasí" majú na konte len 28 bodov a v tabuľke im patrí šiesta priečka, čo momentálne nenapĺňa ambície vedenia. To pred druhou časťou ligy aj napriek nevydarenej jeseni deklarovalo záujem stále bojovať o najvyššie priečky. Tréner Jozef Chovanec po prehre so Žilinou vyčítal svojim zverencom najmä slabú efektivitu. "Zápas bol z našej strany plný zahodených šancí. Vypracovali sme si ich veľa, nepremenili sme ich a to rozhodlo o osude duelu. Mužstvu ďakujem za výkon, šance si vypracovalo, musíme zapracovať na efektivite," konštatoval. Malým povzbudením pre Slovan môže byť aspoň utorňajšie víťazstvo 5:2 v osemfinále Slovenského pohára proti Nitre. "Bude to chcieť kompaktnejší výkon po všetkých stránkach. S pribúdajúcimi zápasmi snáď bude lepšia i zohratosť a pôjde nám to lepšie," vyjadril sa stredopoliar Bratislavčanov Samuel Štefánik pre skslovan.com. V drese hostí by sa už mohla predstaviť aj nová akvizícia Martin Juhar. Dvadsaťšesťročný ofenzívny univerzál, ktorý naposledy pôsobil v Slavii Praha, sa dohodol s vedením klubu na spolupráci cez týždeň.

Posledný tím súťaže Dukla Banská Bystrica zabojuje o prvé body od 8. novembra už v piatok v otváracom zápase 21. kola proti Spartaku Trnava. "Bílí andeli" budú jasným favoritom, sebavedomie im dodáva aj hladké víťazstvo z uplynulého zápasu 5:1 nad Myjavou. V prospech Trnavy hovorí tiež bilancia vzájomných zápasov z tejto sezóny, stredoslovákov zdolali trikrát a raz sa oba tímy rozišli za nerozhodného výsledku 0:0. V rovnaký deň je na programe aj ďalší súboj medzi FK Senica a MFK Košice.

Ďalší zápas víkendového programu sa uskutoční v Dunajskej Strede, DAC v druhom domácom dueli za sebou privíta tabuľkového suseda ŽP Podbrezová. Trápiaci sa MFK Ružomberok sa pred vlastnými divákmi pokúsi uchmatnúť body Spartaku Myjava.

program 21. kola FL 2014/2015:

piatok, 6. marca:

17.30 h Dukla Banská Bystrica - Spartak Trnava (rozhodujú Michlian - Chládek, Roszbeck)

19.00 h FK Senica - MFK Košice (Marhefka - Mókoš, Hrčka)

sobota, 7. marca:

14.30 h MFK Ružomberok - Spartak Myjava (Smolák - Brendza, Jenčura)

17.30 h DAC Dunajská Streda - ŽP Podbrezová (P. Hrčka - Slyško, Borsányi)

17.30 h ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava (Kráľovič - Weiss, Bobko)

nedeľa, 8. marca:

19.00 h MŠK Žilina - AS Trenčín (Pavlík - Somoláni, Tomčík)

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články