Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Srb Subotič odmietol návrat do reprezentácie

Srbský futbalista Neven Subotič odmietol ponuku trénera národného tímu Radovana Čurčiča na návrat do reprezentácie.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

O rozhodnutí obrancu Borussie Dortmund informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na komuniké Srbského futbalového zväzu (FSS).

Balkáncov čakajú na jar kľúčové zápasy kvalifikácie o postup na EURO 2016. Dvadsaťšesťročný Subotič naposledy obliekol dres národného tímu v októbri 2013 po tom, ako sa Srbom nepodarilo postúpiť na MS 2014 do Brazílie. Do reprezentácie ho lanáril aj už teraz bývalý kouč Srbska Holanďan Dick Advocaat, ktorý rezignoval na svoju funkciu v novembri. Balkánci pod jeho vedením začali kvalifikáciu EURO 2015 neúspešne, keď z úvodných troch duelov získali jediný bod.

"Mali sme spolu dlhú konverzáciu. Neven jednoducho nie je pripravený na návrat do národného tímu. Zápas proti Portugalsku sa blíži a ja som potreboval vedieť, s ktorými hráčmi môžem počítať," uviedol Čurčič pre oficiálny web FSS.

Subotič pre komplikované zranenie kolena vynechal deväť mesiacov uplynulej sezóny. Podľa vlastných slov chce pracovať na tom, aby bolo koleno v úplnom poriadku. "Je pravda, že opäť pravidelne hrávam, ale zároveň sa každodenne podrobujem terapii na spevnenie kolena. Lekári mi odporučili, že absolvovať aj reprezentačné stretnutia by v súčasnosti nebol najlepší nápad," uviedol Subotič.

Srbsku patrí v I-skupine kvalifikácie o postup na EURO 2016 so ziskom jedného bodu štvrtá priečka. Najbližšie ho čakajú súboje v Portugalsku (29. marca) a Dánsku (13. júna).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články