Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hrdinom Moraviec Kováč, oslabený ViOn berie bod

Zlaté Moravce, ktoré od 30. sekundy hrali bez vylúčeného Pavlendu, vybojovali v Dunajskej Strede bod.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

DAC Dunajská Streda - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:0)

Góly: 57. Ljubičič - 67. Mazan. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Majerník, Sarr, Šnirc - Orávik, Chren, Mazan, Mance, Karaš, ČK: 1. Pavlenda (ViOn)

DAC D. Streda: Polaček - Turňa, Michalík, Majerník, Šnirc - Ljubičič - Štepanovský, Krišto (72. Sabler), Sesar (46. Pape Sarr), Brašeň (82. Ujlaky) – Szarka

ViOn Z. Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren – Orávik (67. Mazan), Szöke, Charizopulos (13. Vrablec), Mikinič – Karaš – Pavelka (81. Mance)

Už úvodná minúta duelu priniesla dôležitý okamih. V 20. sekunde prišlo vylúčenie hráča hostí, Pavlenda stiahol pred pokutovým územím prenikajúceho Brašeňa a hlavný rozhodca ho predčasne poslal pod sprchy. Následný priamy kop poslal Sesar nad. V 7. minúte zahral domáci Sesar roh, zakrútená lopta skončila na brvne. DAC od začiatku nepúšťal hostí k lopte, v prvých dvadsiatich minútach sa hralo prevažne pred bránou ViOn-u. V 21. minúte sa po peknej rozohrávke dostala lopta pred Krišta, ktorý z voleja tesne minul Kováčovu bránu. O tri minúty neskôr prenikol po pravej strane Szöke, spätnú prihrávku však Pavelka nastrelil do Michalíka. Dunajská Streda hrala neustále nátlakovo, snažila sa dostať pred bránu hostí aj z krajov, avšak obrana ViOnu stála na pevných nohách. V 42. minúte prišla najväčšia šanca domácich v prvom polčase, prihrávku Brašeňa poslal hlavou tesne vedľa Szarka.

V druhom polčase pokračovala Dunajská Streda v nátlakovej hre. V 58. minúte prišiel úvodný gól zápasu, Brašeňovu centrovanú loptu poslal do siete Ljubičič. O štyri minúty neskôr mohli pridať domáci druhý gól, priamy kop Šnirca poslal Majerník hlavou do brvna. V 68. minúte vyrovnali hostia, Mkinič nacentroval za obranu hostí, Majerník loptu podbehol a Mazán, asi 10 sekúnd po príchode na ihrisko, poslal loptu vedľa Polačeka - 1:1. Po minúte mohol pridať druhý gól domácich Pape Sarr, ale Kováč akrobaticky vychytal jeho pokus. Obrovskú šancu spálil následne Brašeň, keď z ľavej strany prenikol do pokutového územia, no Kováč jeho strelu vyrazil. V 84. minúte rozohrali domáci priamy kop podľa signálu, ale prihrávka Štepanovského prešla pred bránou Kováča. V nadstavenom čase to na Žitnom ostrove vrelo. V pokutovom území bol faulovaný Ljubičič, loptu si na "biely bod" postavil Štepanovský, ale penaltu trestuhodne nepremenil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články