Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Stihne Diego Costa finále LM?

Týždeň sa iba začal. Uvidíme.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Futbalistom Atletica Madrid bude vo finále Ligy majstrov 2013/2014 s najväčšou pravdepodobnosťou chýbať útočník Diego Costa. Čerstvý španielsky majster sa v súboji o európsky klubový trón stretne s mestskom derby s Realom, duel je na programe v sobotu večer v Lisabone.

Denníky As a Marca informovali, že brazílsky rodák Costa, ktorý bude na svetovom šampionáte reprezentovať Španielsko, má natiahnutý stehenný sval. Podľa nich čaká 27-gólového kanoniera najmenej dvojtýždňová pauza.

Costa sa zranil v úvode sobotňajšieho stretnutia proti FC Barcelone, v ktorom Atletico uhralo remízu 1:1 a získalo prvý majstrovský titul od roku 1996. S 27 presnými zásahmi mu v tabuľke strelcov Primera Division patrilo tretie miesto. Tú vyhral 31-gólový Cristiano Ronaldo z madridského Realu, druhý Lionel Messi z FC Barcelona bol o jeden presný zásah lepší ako Costa.

Argentínsky tréner čerstvého majstra La Ligy Diego Simeone však až taký pesimista nie je. "Týždeň sa iba začal. Uvidíme. Je príliš skoro, aby sme povedali, že určite nebude hrať. Som však presvedčený, že to nie je zápas, v ktorom môže hrať, ak bude na 80 percent vyliečený. V takomto zápase musí byť fit na 100 percent," citovala ho agentúra AP.

Sobotňajšie stretnutie proti "bielemu baletu" by však mal stihnúť krídelník Arda Turan. Turecký legionár Atletica nedohral súboj s Barcelonou pre zranenie členka. "Uvidíme, ako na tom obaja budú pred víkendom. Samozrejme, aj jeden aj druhý sú pre nás veľmi dôležití, ale ak nebudú môcť hrať, budeme rozmýšľať nad alternatívami," dodal Simeone.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články