Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Gólové hody v Trnave, úspešný návrat Masaryka so Saparom

Prvé jarné kolo nám prinieslo celkom slušné divácke návštevy, keď ani na jednom zápase nebolo menej ako dve tisícky divákov. Zajtra nás ešte čaká ešte zápas v Dunajskej Strede, kde očakávame návštevu kola.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

ŽP Šport Podbrezová - MFK Košice 1:1 (1:1)

Góly: 45. Škutka z pok. kopu - 15. Pačinda. Rozhodca Vlk, bez kariet, 2650 divákov.

ŽP Šport Podbrezová: Penksa - M. Pančík, Kupčík, Minčič, Greško - Podio - Gál Andrezly (73. J. Pančík), Kochan (62. Hovančík), Harvilko (46. Nworah) - Vaščák, Škutka

MFK Košice: Stijakovič - Sekulič, Ostojič, Bašista, Dordevič (90. Korijkov) - Šinglár - Viazanko, Huk, Pačinda, Haskič (74. Pavúk) - Novák

Na breznianskom štadióne prežívali sviatok, diváci si premiérovo mohli užívať najvyššiu súťaž, no v prvom polčase veľa dôvodu na potlesk nemali. Pre domácich i hostí mal zápas prvoradú dôležitosť, stretli sa tabuľkoví susedia namočení v záchranárskych prácach o udržanie, a body nadobudli na váhe. Hralo sa vcelku na veľmi dobrom povrchu, ktorý dovoľoval aj kombinačný futbal, no domáci sa veľmi do neho nepúšťali. Problém bol pre nich vôbec dostať sa do šestnástky súpera, prvýkrát úprimne diváci zatlieskali prienku Vaščáka v 26. min, centru Harvilka na Škutku v 30-tej, a potom už len situácii v pokutovom území, ktorá v nastavenom čase umožnila domácim vyrovnať z pokutového kopu. Po faule Dordeviča na Gála Andrezlyho ho zužitkoval Škutka, no v kabíne museli železiari všeličo v systéme hry riešiť. Hostia pôsobili ucelenejšie, s jednoduchšími akciami a viackrát sa dostali aj do zakončenia. V 7. min len včasným vybehnutím vykopol pred Novákom loptu brankár Penksa, V 12. min trestný kop Nováka z diaľky mieril nad bránku. V 15. min po veľkej chybe Podia nemal Pačinda problém pokojne namieriť a otvoriť skóre.

Po zmene strán viac ofenzívy vyžarovalo z Košíc a Viazanko v brejku v 52. min prinútil Penku k ďalšiemu vážnemu zákroku. O štyri minúty neskôr po nahrávke od Viazanka prekopol poloprázdnu bránku Novák a bola to šanca, ktorá si doslova pýtala gól. V 76. min vzrušil tribúny Hovančík, predchádzal mu najskôr roh po úniku J. Pančík a následné zakončenie, ktoré však Hovančík dobre nezvládol, rovnako ako Vaščák nepresný volej z hĺbky šestnástky o päť minút neskôr. V závere mal na nohe vyrovnanie Novák a sám sa chytil za hlavu, keď lopta z bezprostrednej blízkosti tesne minula pravú žrď.

AS Trenčín – Dukla Banská Bystrica 2:0 (2:0)

Góly: 9. Holúbek, 25. Rabiu. Rozhodoval: Leško, ŽK: Willwéber (B. Bystrica), 2752 divákov.

AS Trenčín: Šemrinec – Čögley, Kleščík, Rundič, Madu – Bero (58. Koolwijk), Lobotka – Van Kessel (82. Guba), Rabiu, Holúbek – Jairo (67. Edmond)

Dukla Banská Bystrica: Boroš – Snitka, Vajda, Had, Savič – Balko (46. de Vito), Willwéber, Faško, Kupec (82. Marinkovič) – Šovčík (73. Gálik), Polievka

Trenčania vstúpili do zápasu tradične aktívne. Už v 9. min sa im podarilo prekonať Boroša prvý raz. Jairova hlavička na zadnej tyči našla pripraveného Holúbeka, ktorý hruďou dopravil loptu do siete. Po štvrťhodine si z pravej strany nabehol do voľného priestoru Van Kessel, jeho tvrdá strela však skončila iba na bočnej sieti. Vyrovnať mohol v 16. min Polievka, sám pred Šemrincom ale neuspel, keď nastrelil domáceho gólmana. Po desaťminútovej nezáživnej pasáži rozohriala divákov rýchla kontra Trenčanov. Po chybe Dukly v strede ihriska Van Kessel z ťažkého uhla nacentroval na Rabiua, ktorý do odkrytej brány bez problémov pridal druhý gól. Banskobystričania sa pod Čákovým hradom po zvyšok úvodného polčasu prezentovali sympatickým dojmom a domácich hráčov, napriek prevahe v držaní lopty, do vyložených gólových príležitostí púšťali len sporadicky.

Po prestávke mal zníženie na nohe Snitka, no ani na dvakrát nedokázal prestreliť Šemrinca. Na domácej strane mohol vedenie navýšiť niekoľkokrát Van Kessel, ale prvý súťažný gól po návrate do Trenčína mu nebol dopriaty. Z kopačiek zverencov trénera Martina Ševelu sa vytratila presnosť a pokoj z úvodného polčasu. Posledný tím ligovej tabuľky zo Štiavničiek to však využiť nedokázal. V 73. Rundičova hlavička preletela popred bránu. V 77. min mal tretí gól na kopačke Rabiu, z desiatich metrov však Borošovu bránu prekopol. Ani záverečné minúty nepriniesli vytúžený tretí gól vzhľadom na nepresnú koncovku v podaní Trenčína, a tak si domáci tím pripísal tri body po dvojgólovom víťazstve.

FC Spartak Trnava - Spartak Myjava 5:1 (2:1)

Góly: 66. a 90.+1 Sabo, 27. Vlasko, 33. Cleber, 52. Mikovič - 6. Pekár. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Nikolič, Cleber, Čonka - Kastelovič, Duga, 3250 divákov - vypredané

Spartak Trnava: Kelava - Tóth, Nikolič, Bortel, Čonka - Sabo, Greššák - Cleber (79. Janečka), Vlasko (70. Hlinka), Mikovič - Sládek (62. Vojtuš)

Spartak Myjava: Solnička - Kastelovič, Jánošík, Černáček, Ciprys (80. Švec) - Marček - Daniel, Duga, Pekár, Kolár (64. Janco) - Kuzma (64. Peňaška)

Stretnutie začali lepšie hostia z Myjavy, ktorí sa už v 6. minúte ujali vedenia. V šestnástke sa dostal k odrazenej lopte Pekár a prízemnou umiestnenou strelou k ľavej žrdi nedal nováčikovi v trnavskej bráne šancu. Po štvrťhodine hry upozornil na seba Čonka, keď sa po samostatnej akcii dostal do šestnástky a prudkou strelou nastrelil brvno. Po následnom rohu si brankár Solnička poradil aj so strelou Sládeka. Domáci sa dočkali vyrovnania v 27. minúte po prieniku Clebera, keď sa k odrazenej lopte dostal Vlasko a strelou po zemi vyrovnal. O dve minúty už diváci kričali gól, ale strela Clebera z 20-tich metrov opečiatkovala iba brvno hosťujúcej brány. Brazílčan si všetko vynahradil v 33. minúte, keď po akcii Mikoviča strelou od ľavej žrde dostal Trnavu do vedenia. Hostia sa ešte do prestávky snažili o vyrovnanie, no žiadnu príležitosť si nevytvorili.

Na začiatku druhého polčasu mohol zvýšiť Vlasko, no z dobrej pozície prestrelil. V 52. minúte už viedla Trnava 3:1 zásluhou Mikoviča, ktorý dokončil akciu domácich po osi Sabo - Vlasko - Cleber. Hostia mohli znížiť o tri minúty, ale loptu z priameho kopu Daniela vyboxoval pozorný Kelava. V 65. minúte po chybe trnavskej obrany zabránil hosťom pridať druhý gól Čonka. Ten istý hráč o minútu potiahol loptu po ľavej strane a jeho center poslal Sabo hlavou do siete - 4:1. Myjava sa naďalej snažila skorigovať stav, no do gólového zakončenia ich trnavská obranca nepustila. Záverečná desaťminútovka sa niesla v znamení domáceho tlaku, ktorým sa dlho nedarilo pridať piaty gól, keď Janečka prestrelil, strelu Mikoviča kryl Solnička a nepresadil sa ani Vojtuš. V nadstavenom čase unikol po ľavej strane Janečka a po jeho centri stanovil na 5:1 kapitán Sabo.

MFK Ružomberok – FK Senica 2:1 (0:0)

Góly: 82. a 88. Masaryk - 49. Dolný. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Zošák - Kosorin, Hlohovský, Kalabiška, Kóňa, Šula. ČK: 81. Hlohovský (Senica) po druhej ŽK, 2047 divákov

MFK Ružomberok: Senecký (19. Šavol)– Boszorád, J. Maslo, Kružliak, Rosa – Nagy – Zošák (72. Lupták), Sapara, Gerát, Almaský – Lovás (58. Masaryk).

FK Senica: Šulla – Opiela, Pavlík, Pillár (20. Kóňa), Kalabiška - Hušek, Malý – Kosorin, Hlohovský, Dolný (76. Mráz) – Majtán

Od začiatku sa viac snažili tlačiť dopredu domáci, ale museli si dávať pozor aj na zadné dvierka. V 10. min si tesne za hranicou šestnástky pripravil streleckú pozíciu Gerát, Šulla zneškodnil jeho pravačku. Už v 19. min sa stretnutie skončilo pre gólmana Liptákov Seneckého, ktorý pre zranenie odkrýval z ihriska a nahradil ho Šavol. V 33. min Gerát poslal do šance Lovása a ten z dvanástich metrov tesne minul priestor medzi žrďami. V závere polčasu po Saparových priamych kopoch neujali Kružliakove hlavičky.

V úvode druhého dejstva sa Seničania na chvíľku usadili pred domácou šestnástkou a bol z toho gól po Dolného prízemnej strele. Od tohto momentu sa Senica dostala na koňa a bola častejšie pri lopte. V 65. min po pravej strane prenikol Dolný a Šavol mal plné ruky práce. V 79. min hostia predviedli rýchly brejk po ľavej strane, Hlohovský vysunul Kalabišku a Šavol len nohami ratoval "Ružu" od ďalšej pohromy. V 81. min Hlohovský nafilmoval faul, za čo uvidel druhú žltú kartu a musel hraciu plochu opustiť. Po následnej akcii Ružomberka Masaryk zvnútra šestnástky prudkou ranou vyrovnal. Liptáci potom výrazne ožili. Dve minúty pred naplnením riadneho hracieho času sa Saparova strela odrazila k Masarykovi a ten otočil skóre na 2:1.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články