Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Bojkot! Parma opäť nenastúpi na zápas

Na nedeľu plánovaný duel 25. kola talianskej futbalovej Serie A medzi FC Janov a AC Parma sa uskutoční v náhradnom termíne.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vedenie súťaže muselo stretnutie odložiť, pretože hráči Parmy uviedli, že v opačnom prípade budú duel bojkotovať.

Klub zo severu Apeninského polostrova je pred finančným krachom. Nedostatkom peňazí trápená organizácia trikrát v aktuálnej sezóne zmenila majiteľa, ten zatiaľ posledný sa snaží zachrániť tím pred zánikom. Svetové agentúry v piatok uviedli, že Giampietro Manenti sa dohodol s nábytkárskou firmou, že zaplatí 20.000 eur, aby hráči Parmy mohli vycestovať na duel proti tímu slovenského reprezentanta Juraja Kucku.

Vedenie Talianskej futbalovej federácie (FIGC) však v piatok popoludní uviedlo, že obdržalo oficiálnu žiadosť futbalistov Parmy o preloženie duelu. Dôvodom je fakt, že hráči AC nedostali svoje výplaty od leta minulého roka. "Žiadosti sme vyhoveli, ale chcem každého ubezpečiť, že to bolo naposledy," uviedol prezident FIGC Carlo Tavecchio.

Parma minulý týždeň požiadala vedenie súťaže o preloženie zápasu proti Udinese, pretože domáci funkcionári nemali ani na zaplatenie usporiadateľskej služby či energetických nákladov. FIGC im rovnako ako v piatok vyhovela.

Na podporu hráčov Parmy vystúpila aj hráčska asociácia, ktorá tento víkend zorganizovalo protest. Na jeho znak futbalisti v elitnej Serie A i nižších súťažiach nastúpia v sobotu a nedeľu na ligové zápasy s 15-minútovým oneskorením.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články