Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Žilina vstúpila do jari úspešne

Futbalový šláger sa skončil dvojgólovým víťazstvom Žiliny na Pasienkoch. Belasí už strácajú na vedúcu pozíciu 15 bodov, pričom ich ešte čaká dohrávaný súboj z jesennej časti.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

Góly: 48. Čmelík, 83. Mihalík, ŽK: Kubík - Škriniar, Káčer, Mihalík, rozhodoval: Jaška, 2153 divákov.

zostavy a striedania:

Slovan: Perniš - Kotula (77. Niňaj), Gorosito, Saláta, Jablonský - Štefánik, Simovič - Peltier (59. Mészáros), Zreľák, Kubík (77. Ďuriš) - Soumah

Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský, Káčer - Čmelík (71. Špalek), Lupčo (87. Škvarka), Mihalík - William (89. Hučko)

Na Pasienkoch sa hral skvelý prvý polčas najmä zo strany domácich, Slovan tvrdil poriadne muziku a zimná nerozohranosť v súťažnom zápase sa nepotvrdila. V 7. minúte center Kubíka na zadnú žrď hlavou Peltier nepremenil a rovnaký hráč v 12. minúte po výbornej prihrávke Soumaha nábeh do 16-ky vyriešil len strelou do Volešáka a neujala sa ani Zreľákova dorážka. V 16. minúte po chybe Lupča bežal sám na Volešáka Zreľák, ale gólman hostí tím zachránil dobrým zákrokom. Na druhej strane sa po rýchlej kombinácii lopta napokon odrazila ku Káčerovi, ktorý ale v šanci minul pravú žrď domácej brány. Slovan pokračoval v aktivite, v 24. minúte opäť Zreľák bežal osamotený, situáciu riešil krížnou prihrávkou na Soumaha, jeho nedôraznú strelu do odkrytej brány ale opäť zlikvidoval skvelý Volešák. Na ťažkom mäkkom teréne hostia viac chybovali, v 28. minúte po priťuknutí Soumaha pálil mimo Štefánik. Hral sa rýchly tempo futbal, Slovan bol lepší, v 37. minúte ďalšiu vyloženú šancu zahodil sám pred Volešákom Peltier. Šošoni mohli neefektivitu domácich potrestať vzápätí, Čmelík ale v dobrej pozícii pálil nepresne.

Slovan zaspal začiatok druhého polčasu a tvrdo pykal, keď Čmelík v 48. minúte dorazil do siete vyrazenú strelu Mihalíka z rohu 16-ky, ktorá Pernišovi skočila a vypadla z rúk. V 58. minúte po rohu vyhlavičkoval Škriniar z bránkovej čiary Gorositovu hlavičku. Domáci sa snažili, hostia čakali na brejky. Stále sa hral kvalitný futbal, no šance sa už tak často nerodili. No v 65. minúte mohol druhý gól do siete Slovanu streliť Káčer, pekne si zasekol obrancu na 16-ke, ale Perniš jeho slabý pokus skvele kryl. S ubudajúci silami sa kopili nepresnosti, najmä na strane domácich. V 81. minúte Volešák kryl hlavičku Gorosita, Slovan vrhol sily do záverečného tlaku, ale v 83. minúte prepadol v obrane a Mihalík rutinérsky rozhodol o výhre hostí. Slovan doplatil na neefektívnosť, Žilina vykročila za ziskom siedmeho titulu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články