Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Hamšík proti Hubočanovi, Vestenického AS v talianskom derby

Hamšíkov Neapol v osemfinále proti Dinamu Moskva s Hubočanom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Taliansky futbalový klub SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom sa v osemfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015 stretne s Dinamom Moskva, v ktorom pôsobí jeho reprezentačný kolega Tomáš Hubočan. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone, pri ktorom neplatili žiadne obmedzenia.

Neapol vyhral základnú I-skupinu, keď na druhé miesto odsunul švajčiarsky Young Boys Bern, tretia skončila pražská Sparta a posledný s nulou na bodovom konte slovenský šampión Slovan Bratislava. V 16-finále zverenci trénera Rafaela Beniteza demonštrovali svoju silu, keď suverénnym spôsobom vyradili Trabzonspor po výsledkoch 4:0 a 1:0. Moskovské Dinamo sa do osemfinále európskeho pohára prebojovalo prvýkrát od sezóny 1995/1996, vtedy to dotiahlo do štvrťfinále neexistujúceho Pohára víťazov pohárov. Zo 16-finále postúpil ruský klub na úkor Anderlechtu Brusel (0:0 v, 3:1 d).

Obhajca trofeje FC Sevilla sa v čisto španielskom súboji o postup do štvrťfinále skonfrontuje s Villarrealom. Inter Miláno ako trojnásobný víťaz Pohára UEFA, ktorý bol predchodcom Európskej ligy, bude v osemfinále bojovať o postup s momentálne druhým tímom nemeckej bundesligy VfL Wolfsburg. Debutant v osemfinále ukrajinský Dnepr Dnepropetrovsk sa stretne so slávnym holandským tímom Ajaxom Amsterdam, prvý zápas odohrá doma. Zaujímavú konfrontáciu sľubuje talianske derby medzi Fiorentinou a AS Rím.

V osemfinálovom žrebovacom osudí sa ocitol jediný klub, ktorý je úradujúcim víťazom svojej ligovej súťaže - Ajax Amsterdam. Ďalších šesť klubov, ktorí sú majstrami svojich krajín, vypadlo v 16-finále (Legia Varšava, Aalborg BK, FC Salzburg, Celtic Glasgow, Olympiakos Pireus a RSC Anderlecht Brusel).

Prvé zápasy osemfinále sa uskutočnia vo štvrtok 12. marca, odvety sú na programe o týždeň neskôr (19. marca). Žreb štvrťfinále prebehne v piatok 20. marca v Nyone. Finále sa uskutoční v stredu 27. mája 2015 vo Varšave a jeho víťaz sa kvalifikuje prvýkrát do Ligy majstrov.

Žreb osemfinále Európskej ligy UEFA 2014/2015:

Everton FC - Dynamo Kyjev

FC Dnepr Dnepropetrovsk - Ajax Amsterdam

Zenit Petrohrad - FC Turín

VfL Wolfsburg - Inter Miláno

Villarreal CF - FC Sevilla

SSC Neapol /Marek Hamšík/ - Dinamo Moskva /Tomáš Hubočan/

Club Bruggy - Besiktas Istanbul

AC Fiorentina - AS Rím

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články