Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Arsenal stratil nervy, povedal po stretnutí Arsene Wenger

Facku od bývalého klubu niesol veľmi ťažko. Trénera londýnskeho Arsenalu Arsena Wengera po domácej prehre s AS Monaco v úvodnom osemfinále futbalovej Ligy majstrov najviac škrel záver zápasu. "Kanonierom" sa síce v nadstavenom čase podarilo znížiť na 1:2, no v posledných sekundách inkasovali tretí gól. Monaco je tak na najlepšej ceste postúpiť po prvý raz od roku 2004 medzi elitnú osmičku.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Stratili sme nervy a zaslúžene sme prehrali. Nezvládli sme tento zápas po mentálnej stránke. Hrali sme viac so srdcom ako s rozumom. Korunu všetkému nasadil tretí gól, pri ktorom sme nedokázali pokryť striedajúceho Carrasca. Pred odvetou sme sa tak ocitli vo veľmi zložitej situácii. Prvých 20 minút z našej strany nebolo zlých a mal som pocit, žeby sme tento duel mohli aj vyhrať. Monaco má však vo svojom strede fyzicky veľmi zdatných hráčov. Nepremenili sme viaceré šance a kruto sme za to pykali," citovala agentúra Reuters slová Wengera, ktorý pôsobil na lavičke "kniežat" z Monaca v rokoch 1987-1994.

Francúzsky vicemajster inkasoval v skupinovej fáze LM iba jediný gól a v Londýne potvrdil, že ma veľmi prepracovanú defenzívu. "V prvom polčase sme hrali veľmi organizovane. Po vedúcom góle sme sa dostali na koňa a v druhom dejstve sme mohli naplno využiť voľný priestor na to, aby sme podnikali rýchle protiútoky. Podarilo sa nám otupiť ich zbrane a v útoku sme ukázali veľa kvality. Nikto nečakal, že môžeme na pôde Arsenalu dosiahnuť takýto skvelý výsledok, no podarilo sa nám to," mädlil si ruky kouč Monaca Leonardo Jardim.

Veľkú spokojnosť neskrýval ani monacký princ Albert, ktorý bol na čestnej tribúne. "Nikdy by som si nepomyslel, že po skončení zápasu uvidím na svetelnej tabuli výsledok 1:3. Je to však úplne zaslúžené. Už remíza by bola pre nás veľkým úspechom. Pred zápasom som stretol Arsena Wengera a povedal som mu, aby bol k nám milosrdný. Trochu mi je ľúto, že sme mu našim výborným výkonom pokazili náladu," povedal pre uefa.com

.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články