Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Steaua opäť pyká za rasizmus fanúšikov, pokutu od UEFA dostal aj Celtic

Európska futbalová únia (UEFA) už tretíkrát v tejto sezóne potrestala úradujúceho rumunského majstra Steaua Bukurešť za rasistické správanie jeho fanúšikov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Na základe verdiktu disciplinárky musí klub zaplatiť pokutu 20-tisíc eur a najbližšie dva domáce zápasy v Lige majstrov alebo Európskej lige odohrať pred prázdnymi tribúnami.

Steaua vedie najvyššiu rumunskú súťaž so sedembodovým náskokom pred druhým Petrolulom a jasne tak mieri za obhajobou ligového titulu, čo by znamenalo účasť v druhom predkole LM 2015/2016. Klub pyká za rasistický transparent, ktorý sa objavil v sektore jeho fanúšikov v decembrovom dueli s Dynamom Kyjev na Národnom štadióne v Bukurešti.

Steaua už predtým vyfasovala od UEFA pokutu 64.500 eur za rasistické správanie priaznivcov v zápase play off Ligy majstrov proti Ludogorcu Razgrad. Prvý rasistický incident zaregistrovala UEFA už v predkole LM v súboji s nórskym Strömsgodsetom.

Ako ďalej informovala agentúra Reuters, pokutu 10-tisíc eur dostal aj škótsky šampión Celtic Glasgow. UEFA ho potrestala za výtržnosti fanúšikov počas decembrového zápasu Európskej ligy s Dinamom Záhreb, ktorý Celtic prehral 3:4. V zápase hranom na chorvátskej pôde zapálili fanúšikovia glasgowského tímu na tribúnach svetlice a dostali sa aj do potýčiek s políciou. Je to piatykrát za uplynulé tri roky, čo jeden z najslávnejších škótskych klubov dostal trest za správanie svojich priaznivcov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články