Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Chelsea sa ospravedlnila za rasistický incident, muža pozvali na zápas

Vedenie anglického futbalového klubu Chelsea Londýn sa ospravedlnilo mužovi, ktorého jeho fanúšikovia rasisticky urážali v parížskom metre.
Zdroj: Facebook
Zdieľajte:

Videozáznam od britského rezidenta žijúceho v Paríži ukazuje, ako sa asi hodinu pred stretnutím Ligy majstrom s Parížom St. Germain snaží muž čiernej pleti dostať do preplneného vozňa na stanici metra Richelieu-Drouot, ale skupina mužov ho opakovane vytláča von skandujúc "my sme rasisti, my sme rasisti, tak sa nám to páči". Chelsea Londýn označila incident za "odporný" a odsúdili ho i viaceré osobnosti verejného života, vrátane premiéra Davida Camerona. "Rád by som v mene celého klubu vyjadril znechutenie nad týmto incidentom, ktoré sa odohralo v utorok večer v parížskom metre," uviedol prostredníctvom oficiálneho stanoviska šéf komunikácie Chelsea Londýn Steve Atkins. "Boli sme zhrození tým, čo sme videli. Klub sa chce zároveň hlboko ospravedlniť Souleymanovi za správanie niektorých jednotlivcov a za ich neodpustiteľný čin."

Atkins dodal, že klub naďalej spolupracuje s políciou pri objasňovaní tohto incidentu. "Zároveň vedieme vlastné vyšetrovanie a všetky informácie zdieľame s políciou. Včera večer sme udelili zákaz vstupu trom fanúšikom na Stamford Bridge až do ukončenia vyšetrovania. V prípade, že dôkazy dokážu ich vinu, potrestáme ich doživotným zákazom," dodal.

Správanie sa fanúšikov pobúrilo aj trénera "The Blues" Joseho Mourinha. Podľa vlastných slov sa za ich konanie hanbil a verí, že napadnutý muž prijme pozvanie na domáci zápas Chelsea. "Myslím si, že by si nemal iba pozrieť iba zápas, ale zistiť aj to, aká Chelsea v skutočnosti je. Mal by pochopiť, že ľudia, ktorí mu ublížili nie sú skutoční fanúšikovia Chelsea."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články