Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Mourinho po remíze velebil brankára Courtoisa

Belgický futbalový brankár Thibaut Courtois posunul londýnsku Chelsea bližšie k štvrťfinálovým brehom Ligy majstrov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

V úvodnom osemfinálovom dueli proti Parížu St. Germain zneškodnil dve tutovky švédskeho kanoniera Zlatana Ibrahimoviča i hlavičku Uruguajčana Edinsona Cavaniho a mal leví podiel na tom, že v Parku princov sa zrodila remíza 1:1.

Tréner "The Blues" Jose Mourinho priznal, že francúzsky šampión bol najmä v druhom polčase aktívnejším a nebezpečnejším tímom. "V Paríži sme mohli pokojne prehrať. Myslím si, že remíza 1:1 proti veľmi kvalitnému tímu, ktorý má vo svojom strede technicky fantasticky vybavených hráčov, je pre nás pozitívnym výsledkom. Stačí sa pozrieť na ich útok, vpredu majú také esá ako sú Ibrahimovič, Cavani a Lavezzi. Treba objektívne priznať, že domáci boli bližšie k víťazstvu, Courtois však predviedol skvelé zákroky. Ak by vo futbale bolo v základnej jedenástke deväť hráčov v poli a dvaja brankári, nedali by sme šancu nikomu, boli by sme jednoducho fenomenálni. Obaja naši brankári sú extratriedou," citovala Mourinha agentúra Reuters.

Vlani vo štvrťfinále prehrala Chelsea vo francúzskej metropole 1:3, doma však vyhrala 2:0 a vďaka gólu strelenému na ihrisku súpera postúpila medzi elitné kvarteto. Oporou defenzívy londýnskeho tímu bol vtedy brazílsky obranca David Luiz, ktorý po MS 2014 posilnil rady Parížanov. "Podali sme veľmi dobrý výkon a zaslúžili sme si vyhrať. Chelsea mala iba jedinú vyloženú šancu a tú premenila vo vedúci gól. Náš tréner Laurent Blanc ušil na súpera veľmi dobrú taktiku. Napriek remíze neskladáme zbrane a veríme, že môžeme postúpiť do štvrťfinále," povedal Brazílčan, ktorý v utorok večer nastúpil na poste stredopoliara.

Parížu pre zranenia chýbali defenzívni stredopoliari Yohan Cabaye a Thiago Motta, obranca Serge Aurier i krídelník Lucas. Príležitosť dostal Gregory van der Wiel, ktorý dokázal ustrážiť belgického útočníka Edena Hazarda. "Napriek oslabeniu sme predviedli veľmi dobrý futbal. Mrzí ma, že v druhom polčase sme využili iba jednu príležitosť, ešte však nič nie je stratené. Máme mužstvo, ktoré je schopné skórovať na ktoromkoľvek štadióne v Európe," nechal sa počuť Blanc.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články