Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Messi hviezdil, vyrovnal ďalšie dva rekordy a prekonal Figa

Argentínsky futbalista Lionel Messi má na svojom konte ďalšie tri rekordy, ktoré si pripísal počas nedeľňajšieho víťazstva FC Barcelona nad Levante (5:0).
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťsedemročný útočník bol hlavným strojcom vysokého triumfu, vďaka ktorému sa Katalánci dotiahli na vedúci Real Madrid na rozdiel jedného bodu, keď strelil hetrik a pridal aj asistenciu na úvodný gól Neymara. Skóre spečatil Luis Suarez.

Messi tak strelil už svoj 23. hetrik v španielskej lige, čím vyrovnal maximum rivala Cristiana Ronalda a svojou 106. asistenciou v 300 zápasoch v La Lige prekonal doterajší rekord Luisa Figa, ktorý ich nazbieral 105. Zároveň to bol jeho 31. trojgólový zápis v drese "Barcy" vo všetkých súťažiach, čím vyrovnal rekord španielskych klubov, ktorý dosiahol niekdajší útočník Athletica Bilbao Telmo Zarra. Ronaldo ich má na konte 27.

"Čo mám na to povedať? Je privilégiom mať ho za spoluhráča a zdieľať s ním kabínu. Je to jedinečný a odlišný hráč a vždy prekonáva sám seba. Navyše má ambíciu zostať najlepším," pochválil svojho spoluhráča útočník Pedro.

Barca má vďaka Messiho momentálnej forme našliapnuté do finále Kráľovského pohára a v osemfinále Ligy majstrov nastúpi proti Manchestru City. Mnoho fanúšikov verí, že klubu sa podarí zopakovať treble z roku 2009 ešte pod vedením trénera Pepa Guardiolu.

Nedeľňajšie víťazstvo Barcelony bolo jedenáste v rade vo všetkých súťažiach, no tréner Luis Enrique je zatiaľ s vyhláseniami opatrný. "Sezónu zhodnotíme až na jej konci a ak vyhráme nejaké trofeje, bude to skvelé," povedal.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články