Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Predstavujeme účastníkov MS: Taliansko

Po dvojdňovej pauze náš seriál predstavovania manšaftov MS pokračuje výberom Azúrovej Squadri.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Taliansko je 18.násobný účastník MS a patrí k rekordérom v počte zúčastnenia sa. Prvé víťazstvá prišli v rokoch 1934 a 1938, čiže rovno 2 turnaje po sebe, potom však prišiel dlhoročný útlm a kov si domov priviezli až v roku 1970, keď skončili druhí. Potom španielske MS 1982 doniesli už 3.zlato. Posledný triumf prišiel nie tak dávno. Pred ôsmymi rokmi sa v Nemecku stali majstri opäť Taliani no v JAR sa ich ceste škandalózne skončila už v skupine. Jeden titul má Italia aj z ME, keď v roku 1968 vyhrali vo svojej krajine a v roku 2012 skončili druhí.

Výber vedie sympatický kouč Cesare Prandelli. V týchto dňoch patrí Taliansku v rebríčku FIFA 9.miesto. V Brazílií bude Taliansko v skupine spolu s Uruguyaom, Anglickom a Kostarikou, čiže veľmi náročná skupina. Zaujímavosťou je to, že až na pár hráčov hrá celý výber v talianskych kluboch.

Káder Squadri je veľmi rozmanitý, pretože ho tvoria hráči od mladých hviezd až po legendy. V bránke stojí rekordér v počte štartov a kapitán, Gigi Buffon. Obranné rady zastupujú skúsení mazáci ako Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli či Christian Maggio, prekvapiť môže mladý talent AC Miláno, Mattia De Sciglio. Záloha bude asi najcennejším diamantom na MS, veď do Brazílie pocestujú hviezdy ako Andrea Pirlo, Claudio Marchisio či Marco Verratti. No ani útok nie je na hanbu, mená ako Cassano, Balotelli či Guiseppe Rossi vzbudzujú strach.

Už spomínaný rekordér v počte štartov je Buffon, má ich 139. Najviac strelených gólov má legendárny Luigi Riva a to 35. Najvyššie v rebríčku FIFA bolo Taliansko dvakrát a to v rokoch 1993 a 2007- 1.miesto. Najnižšie zasa po vypadnutí z MS už v skupine, október 2010- 16.priečka.

Pár zaujímavostí na záver

Prvý zápas: máj 1910, Miláno, výhra 6:2 proti Francúzsku.

Najvyššia výhra: august 1948, Anglicko, výhra 9:0 proti USA.

Najväčšia prehra: apríl 1924, Budapešť, prehra 7:1 proti Maďarsku.

Nezabudnite hlasovať v našej ankete ako dopadne Taliansko na MS.

ANKETA: Ako ďaleko sa dostane Taliansko na MS ?

  • Získa zlato

    21%

  • Získa striebo

    5%

  • Získa bronz

    5%

  • Skončí v štvrťfinále

    63%

  • Skonči v základnej skupine

    5%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články