Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Villa sa zapísal do histórie NY City, Nemec debutoval

Slovenský reprezentant Adam Nemec absolvoval prvý zápas v novom drese.
Zdroj: facebook.com, twitter.com
Zdieľajte:

Nový klub na mape MLS, New York City FC, absolvoval včera prvý zápas vo svojej histórii. Futbalisti New Yorku porazili v tréningovom centre sesterského Manchesteru City škótsky St. Mirren 2:0. O prvý gól zápasu sa v 33. minúte postaral bývalý španielsky reprezentant a kapitán mužstva David Villa. "Je to príhodná skutočnosť, že prvý gól FC New York City v histórii strelil jeho prvý kapitán a talizman mužstva," uvádza sa na oficálnej stránke klubu. Druhý gól stretnutia dal Tony Taylor. Druhý polčas absolvoval aj slovenský reprezentant Adam Nemec, ktorý je v tíme od januára. V bráne St. Mirren odchytal celé stretnutie slovenský brankár Marián Kello.

„Som hrdý na to, že som strelil historicky prvý gól NYCFC,“ uviedol David Villa na Twitteri.

Spokojnosť neskrýval ani tréner Jason Kreis: "Som spokojný s celkovým výkonom, pod ktorý sa podpísal každý. Tiež som bol spokojný, že sme dokázali skórovať v prvom polčase a aj s tým, že sa presadilo aj kompletne odlišné mužstvo, ktoré nastúpilo do druhého polčasu."

Najbližšie nastúpia hráči NY City v nedeľu v Manchestri proti dánskemu Brondby. Nová sezóna MLS štartuje 6. marca, City odohrajú prvý duel 8. marca na trávniku Orlanda. New York City FC vznikol v máji minulého roku a okrem Davida Villu sa majiteľom podarilo získať aj Franka Lamparda, ktorý momentálne hosťuje v Manchesteri City a k tímu sa pripojí v lete.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: futbalovysvet.sk, nycfc.com

Diskusia

Podobné články