Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Piroska sa teší na kazašské dobrodružstvo

Slovenský futbalista Juraj Piroska dohrá sezónu v Kazachstane.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bývalý kapitán FK Senica sa dohodol na ročnej zmluve s tímom FC Kaysar Kyzylorda. "Prvé kontakty z kazašskej strany prišli v novembri. Potom ich záujem cez obdobie sviatkov utíchol, ale teraz sa opäť obnovil a napokon sme sa dohodli," povedal k prestupu ofenzívny stredopoliar. S novými spoluhráčmi už absolvoval záver ich sústredenia v Turecku. "Bol som tam dva dni, zúčastnil som sa na štyroch tréningových jednotkách. S mužstvom sa do Turecka onedlho vraciame, Kaysar v krajine polmesiaca každú zimu absolvuje štyri sústredenia. Informácie o klube som sa snažil získať už predtým. V tíme pôsobí český stopér Martin Klein, ktorý je tam dokonca kapitánom. Jeho prítomnosť mi v začiatkoch určite pomôže."

Piroska sa už teraz teší na dobrodružstvo v novom prostredí. "Bude to niečo iné, určite to je pre mňa nová výzva. Na každý zápas vonku sa lieta, najbližší súper je vzdialený 600 km od Kyzylordy. Futbalovo je to ruská škola, náročný, tvrdý štýl hry. Mužstvo vlani skončilo piate, teraz má vyššie ciele. Sezóna sa po 22 kolách láme, liga sa rozdelí na dve časti. Dôležité bude dostať sa do prvej šestky, v play-off je to už lotéria," dodal.

O Pirosku mal eminentný záujem aj Spartak Trnava. "Veľa ľudí mi volalo, že prečo som si nevybral Spartak. Trnava je futbalové mesto, bude mať nový štadión, ale ja som sa rozhodol tak, ako som sa rozhodol. Do nového pôsobiska sa teším. Viem, že musím byť pripravený na všetko. Verím, že to tam bude všetko pozitívne."

V Senici pôsobil od roku 2009 a s výnimkou polročného angažmán v Slovane Bratislava v roku 2012 bol stále verný klubovým farbám. Na Záhorí odohral šesť sezón, celkovo 138 ligových zápasov. V červeno-modrom drese si zahral i Európsku ligu. "Senica mi bude chýbať, za päť a pol roka som tam zažil niečo neopísateľne krásne. S chalanmi som sa rozlúčil iba krátko, viac času na to bude, keď sa aj oni vrátia zo sústredenia v Turecku," dodal Piroska.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články