Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Reus predĺžil zmluvu s Dortmundom do roku 2019: "Veľmi sa teším"

Marco Reus v utorok predĺžil zmluvu s nemeckým futbalovým klubom Borussia Dortmund do roku 2019 a ukončil tak špekulácie o svojom odchode z tímu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Doterajší kontrakt mu mal vypršať v roku 2017, no obsahoval aj klauzulu o výkupnej cene v hodnote 30 miliónov eur. Nová zmluva ju už neobsahuje.

"Som veľmi šťastný, že som sa rozhodol pre BVB. Dortmund je moje rodné mesto a Borussia môj klub. Teším sa na úspešnú budúcnosť s tímom, ktorý podporujú naši vynikajúci fanúšikovia. Pred nami je veľa práce," uviedol Reus.

Dvadsaťpäťročný ofenzívny stredopoliar mohol klauzulu v kontrakte na odchod využiť do konca apríla. Veľký záujem o jeho služby mal Real Madrid, ktorý mu údajne ponúkal dvojnásobný plat ako má v Dortmunde. Trhová cena 25-ročného rýchlonohého futbalistu je omnoho vyššia ako spomínaných 30 miliónov.

"Mohol prestúpiť do hociktorého z najlepších klubov sveta, no teraz bude dôležitou súčasťou budúcnosti Borussie Dortmund," uviedol pre oficiálnu stránku športový riaditeľ Michael Zorc.

Dortmund získal majstrovský titul v rokoch 2010 a 2012, v uplynulých dvoch sezónach skončil druhý za Bayernom, v tej aktuálnej sa však trápi a je až na 16. mieste bundesligy.

Reus sa narodil v Dortmunde. V juniorke Borussie pôsobil v rokoch 1996-2006, do A-tímu však prišiel až v roku 2012. Predtým obliekal dresy RotWeiss Ahlen a Borussie Mönchengladbach.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články