Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Infarktový záver lisabonského derby

Jediná strela Benficy Lisabon, ktorá smerovala na bránu domáceho brankára Ruia Patrícia znamenala v 94. minúte vyrovnanie a zisk cenného bodu orlov, keď ich presný zásah prišiel iba sedem minút po tom, čo Jefferson strhol levov do jednogólového vedenia. 20.kolo najvyššej portugalskej ligy tak prinieslo medzi týmito odvekými rivalmi z Lisabonu remízový rezultát.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Víkendové lisabonské dlho očakávané derby dvoch odvekých rivalov, ktorých pred týmto duelom delilo 7 bodov a nemalo jasného favorita, si napokon rozdelilo body a domácim ostali len oči pre plač, keď sa po vedúcom góle na štadióne Josého Alvaladeho strhla davová psychóza, ktorá bola nečakane stlmená vyrovnávajúcim Brazílčana Jardela, gólom v nadstavenom čase.

Fanúšikovia Sportingu Lisabon verili a už si pravdepodobne robili počty, že by sa ich strata na vedúcich orlov mohla znížiť na 4 body. Proti tomu bol spomínaný stopér Jardel, ktorý po skrumáži v pokutovom území dostal fanúšikov Benficy do varu vyrovnávajúcim gólom. To sa ešte po štadióne v 93. minúte ozývali oslavné piesne „olé“, ktoré produkovali fanúšikovia Sportingu. Sen domácich v zisk troch bodov trval presne sedem minút, keď sa vo veľkom vápne skvele zorientoval domáci Jefferson, aby svojou presnou strelou, na ktorú brankár hostí Artur už nedočiahol, mohol otvoriť skóre.

Jorge Jesus išiel do tohto zápasu s jasným cieľom a to neprehrať a brať možný remízový výsledok za úspech a v boji o titul. Opačný názor zdieľal prezident Sportingu Lisabon menovite Bruno de Carvalho, ktorý bol presvedčený o tom, že jeho tím dnes potvrdí formu z posledných zápasov a ukáže Benfice, že jeho klub je vážnym ašpirantom v boji o titul, aj napriek tomu, že má na vedúci tím stratu siedmich bodov. Tento výsledok znamená to, že Benfica ostáva na vedúcej priečke s pohodlným ale už stenčujúcim sa náskokom štyroch bodov pred druhým FC Portom a spomínaných siedmich bodov náskoku pred Sportingom.

Tento výsledok znamená to, že Benfica ostáva na vedúcej priečke s pohodlným ale už stenčujúcim sa náskookom štyroch bodov na druhé FC Porto a spomínaných siedmich bodov na Sporting Lisabon.

Jorge Jesus, tréner Benficy Lisabon: „Už som si myslel, že zápas skončí výsledkom 0:0. Tak ako som nepredpokladal a nevidel žiaden náznak veľkej šance Sportingu o skórovanie do našej svätyne, musím sa priznať, že ani na našej strane to nenasvedčovalo tomu, že by sme mali dať gól. Odmietam akúkoľvek kritiku voči svojej osobe na margo defenzívne ladenej hry svojho tímu."

Marco Silva, tréner Sportingu, „Ešte stále sme veľmi blízko druhého miesta. To čo sa v našomzápase udialo je nespravodlivé. Napriek tomu by som chcel poďakovať svojim hráčom za to, že odviedli kus poctivej roboty a boli na tento duel perfektne pripravený. Cítim v sebe smútok za našich fanúšikov, ale je to súčasťou života. Tento krát sa nám šťastena otočila chrbtom."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články