Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Blattera vyzvú vo voľbách traja protikandidáti

Súčasného prezidenta Seppa Blattera vyzvú 29. mája vo voľbách šéfa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) jordanský princ Ali bin Husajn, Holanďan Michael van Praag a Portugalčan Luis Figo. V pondelok to oznámila FIFA.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Volebná komisia FIFA všetkých štyroch mužov zaregistrovala a oficiálne ich vymenovala za kandidátov do volieb na post prezidenta, ktoré sa uskutočnia počas kongresu FIFA v Zürichu.

Všetci štyria prešli kontrolou integrity po tom, ako dostali podporu minimálne piatich národných federácií. Tú naopak nedostali Frenúzi David Ginola a Jerome Champagne a nemohli sa preto uchádzať o postu šéfa FIFA.

Európska futbalová únia (UEFA) a kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie Princ Ali Bin Al Hussein kritizujú netransparentnosť FIFA. Podľa nemeckých médií totiž z pôvodnej správy Nezávislej komisie pre riadenie (IGC) vypadli niektoré pasáže, ktoré mohli byť pre vedenie FIFA nepríjemné.

Nemecké periodikum Der Spiegel uviedlo, že prezident FIFA Sepp Blatter ovplyvňoval správu IGC, ktorej šéfuje Mark Pieth. Švajčiarsky právnik to poprel.

"Posledné odhalenia týkajúce sa správy dokazujú, že Piethova komisia je všetko iné, len nie nezávislá," uviedol na oficiálnom twitterovom konte UEFA jej hovorca Pedro Pinto, čím len dokumentoval vyhrotené vzťahy medzi UEFA a FIFA pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami svetovej futbalovej organizácie.

Princ Ali, ktorý bude spoločne s Holanďanom Michaelom van Praagom a bývalou portugalskou hviezdou Luisom Figom protikandidátom Blattera vo voľbách, podotkol, že kompletné výsledky vyšetrovania údajnej korupcie v súvislosti s pridelením organizácie majstrovstiev sveta 2018 a 2022 musia byť zverejnené čím skôr. Vyšetrovanie viedol americký právnik Michael Garcia a jordánsky princ chce, aby bola odtajnená celá jeho správa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články