Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Guardiola: "Štyri trofeje v prvej sezóne, to nie je zlé"

Po sobotňajšom triumfe vo finále Nemeckého pohára DFB vyjadril tréner Pep Guardiola spokojnosť so svojou premiérovou sezónou na lavičke Bayernu Mníchov.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

S klubom získal štyri trofeje. Okrem nemeckého double totiž vyhrali Bavori aj európsky Superpohár UEFA a FIFA MS klubov.

Španielsky kouč, ktorý prišiel v lete do bavorskej metropoly s pozitívnym renomé z pôsobenia v FC Barcelona, mal hneď v prvej sezóne ťažkú úlohu. Jeho predchodca Jupp Heynckes totiž doviedol Bayern nielen k zisku nemeckého double, ale aj k víťazstvu v Lige majstrov.

"Toto bol pre mňa veľmi náročný prvý rok v Nemecku. Ale štyri tituly je dobrý výsledok," povedal po sobotňajšom triumfe vo finále Nemeckého pohára nad Borussiou Dortmund (2:0) Guardiola, ktorého zverenci získali nemecký titul v rekordnom čase už sedem kôl pred koncom Bundesligy. Keď mužstvo získal ligový titul, tak sa dá vždy hovoriť o vydarenej sezóne. Ale my sme šťastní, že prežívame takú sezónu. Nemecký pohár to veľká trofej."

Práve rýchly zisk majstrovského titulu však akoby hráčom Bayernu Mníchov skôr uškodil. Po rekordnej sérii sa dostavila kritika za bundesligové prehry vrátane výsledku 0:3 v derby s Dortmundom, pričom v semifinále Ligy majstrov vypadol Bayern s Realom Madrid po prehrách 0:1 a 0:4. "Bola to zaslúžená kritika," reagoval 43-ročný Guardiola, ktorý počas štyroch sezón získal s Barcelonou 14 z 19 možných trofejí. "To boli veci, ktoré by sa nám nemali stávať. Rovnako aj kritika za stretnutie s Realom bol opodstatnená, ale to patrí k našej práci."

Bayern Mníchov si udržiava vysokú latku a tú nebudú chcieť Gauardiolovi zverenci podliezť ani v novej sezóne. "Musíme ďalej tvrdo pracovať. Máme toho pred sebou ešte veľa. Ešte stále som nedokázal vytvoriť takú formu pre tím, ktorá by spĺňala moje požiadavky. Ale je to napokon moja prvá sezóna v Nemecku. Moja nemčina ešte nie je taká dobrá a nahradiť Juppa Heynckesa po tých úspechoch bola veľká výzva. Ale opakujem, že získať štyri trofeje, to nie je zlé," uzavrel Guardiola.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články