Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Top 10 prestupov zimného prestupového obdobia

Posledný mesiac patril rôznym špekuláciám, ale aj úspešne dotiahnutým prestupom a hosťovaniam. My sme Vám počas celého mesiaca prinášali správy o najnovších a najzaujímavejších pohyboch na trhu s hráčmi. V tomto magazíne si toto prestupové okno zrekapitulujeme a vyberieme tie najzaujímavejšie transfery za celý január.
Zdroj: futbalovysvet.sk
Zdieľajte:

10. Kevin Kampl – Red Bull Salzburg => Borussia Dortmund (12 000 000€)

Kevin Kampl upútal Trénera Borussie Dortmund svojimi výkonmi v Salzburgu a ten za neho neváhal položiť na stôl 12 000 000€, ktoré rakúsky klub neodmietol. Slovinský záložník svojim účesom a hrou pripomína trochu Marca Reusa a Klopp si od neho veľa sľubuje, pretože v príprave sa prezentoval solídnymi výkonmi. Uvidíme, ako mu to podie v trápiacej sa Borussii počas zvyšku sezóny.

9. Lucas Podolski – Arsenal FC => Inter Miláno (hosťovanie)

Lucas Podolski toho v tejto sezóne za Arsenal mnoho neodohral. Do klubu prišiel Čilan Sánchez a kvalitné výkony podával aj ďalší krídelník, Oxlade-Chamberlain. Aj napriek tomu, ak nemecký reprezentant nastúpil, výkonom nesklamal. Avšak s herným vyťažením nemohol byť spokojný a preto zvolil hosťovanie v Interi Miláno.

8. Fernando Torres – AC Miláno => Atlético Madrid (hosťovanie)

El Niño sa vrátil domov. Po polročnom hosťovaní v AC Miláno sa Rossoneri rozhodli trvalo upísať tohto španielskeho útočníka, ktorého však okamžite poslali do Madridu výmenou za Taliana Cerciho. Torres určite nenamietal a z prvých zápasov, hlavne proti Realu Madrid a Barcelone v pohári, bolo viditeľné, že dlhodobo kritizovaný útočník má opäť chuť do futbalu.

7. Martin Ødegaard

– Strømsgodset IF => Real Madrid (2 800 000€)

Nórsky talent bol azda najskloňovanejším menom počas tohto prestupového obdobia a to má iba 16 rokov. O jeho služby mal záujem azda každý veľkoklub Európy na čele s Realom Madrid a Barcelonou. Nór sa nakoniec rozhodol pre „biely balet“, či urobil dobre, sa dozvieme až o niekoľko rokov.

6. Gabriel Paulista

– Villarreal CF => Arsenal FC (15 000 000€)

Arsenal má každú sezónu problém s dlhodobými zraneniami a inak tomu nebolo ani túto polovicu sezóny. Päta ich často tlačila v obrane a hlavne na pozícii stopéra. Priviesť mladého perspektívneho a k tomu relatívne neznámeho hráča je Wengerova špecialita a preto uvidíme, ako Paulista zapadne do herného systému kanonierov.

5. Xherdan Shaqiri – Bayern Mníchov => Inter Miláno (15 000 000€)

Xherdan Shaqiri rovnako ako Lucas Podolski nemohol byť spokojný s tým, koľko minút strávil na trávnikoch v Bayerne Mníchov. O toho švajčiarskeho reprezentanta malo záujem mnoho renomovaných klubov a najčastejšie sa spomínal FC Liverpool. Shaqiri sa nakoniec rozhodol podobne ako Podolski a spolu chcú Inter vrátiť späť k talianskej a európskej špičke.

4. Enzo Pérez – SL Benfica => Valencia CF (25 000 000€)

Enzo Pérez je už dlhodobejšie v hľadáčiku zvučných európskych klubov, ktorým sa herne tento rýchly záložník hodí do svojej koncepcie. Avšak až Valencia svojimi prestupovými podmienkami dokázala presvedčiť vedenie portugalského klubu a aj samotného hráča. Dvadsaťpäť miliónov nie je málo a preto sa vo Valencii od tohto hráča veľa očakáva.

3. Bony Wilfried

– Swansea City => Manchester City (32 000 000€)

Pri menách ako Sergio Agüero, Stevan Jovetič alebo Edin Džeko by sa Vám mohlo zdať, že žiadneho ďalšieho útočníka už nepotrebujete. V City si to zrejme nemyslia a neváhali za Bonyho Wilfrieda zaplatiť 32 miliónov eur. Avšak anglická liga je náročná súťaž a Citizen pokračujú aj v Lige majstrov, kde majú tie najvyššie ambície. Časté zranenia Agüera zrejme tiež hrali dôležitú úlohu v rozhodnutí angažovať bombardéra z Pobrežia Slonoviny.

2. Andre Schürrle

– Chelsea FC => VfL Wolfsburg (32 000 000€)

Z Chelsea odišlo počas januára niekoľko hráčov na čele s nemeckým reprezentantom, ktorý aj napriek vydarenému šampionátu, kde plnil hlavne úlohu žolíka z lavičky, nepresvedčil Josého Mourinha a preto sa rozhodol pre návrat späť do Nemecka. Wolfsburg, ktorý V Bundeslige naháňa Bayern, môže byť pre neho ideálnym pôsobiskom.

1. Juan Cuadrado

– ACF Fiorentina => Chelsea FC (33 000 000€)

Chelsea je jedným z najaktívnejších klubov na prestupovom trhu už niekoľko rokov a inak tomu nebolo ani teraz. Do klubu prišiel Kolumbijčan Cuadrado a iným smerom si to namierili hráči ako Salah, Bertrand, Torres alebo spomínaný Schürrle. Cuadrado patril vo Fiorentine a na MS v Brazílii k najlepším hráčom svojho tímu a The Blues zrejme jeho kúpou vsadili na istotu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: futbalovysvet.sk

Diskusia

Podobné články