Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Fanúšikovia minifutbalu na Slovensku zbystrite pozornosť

Malý futbal na Slovensku momentálne zažíva rýchly vzrast a teší sa záujmu čoraz viac futbalových fanúšikov. Na začiatok ozrejmenie pojmu ako takého. Malý futbal alebo Minifutbal, je šport, ktorý sa hráva zväčša na umelej tráve systémom 5 plus 1 a píše svoju históriu od roku 1970 na území Bratislavy. A v tomto športe Slovensko patrí medzi 5 najlepších krajín v Európe. Potrebné je dodať, že ide o amatérsky šport.
Zdroj: Osobný archív
Zdieľajte:

Uni-liga je súťaž, ktorá vznikla vďaka myšlienke športového komentátora a redaktora Slovaksportu.tv Roberta Kmeťa a Jávera Gusejnova. Jáver Gusejnov priniesol myšlienku úspešnej súťaže z Brna s názvom a po vzájomnom dohovore sa obaja dohodli na založení amatérskeho minifutbalového projektu.

,, Mám skvelý pocit z toho, že ľudia športujú, venujú sa aktívnemu pohybu a tiež z toho, že sa tešíme čoraz väčšiemu záujmu verejnosti." reagoval Robert Kmeťo, ktorý je zároveň členom výkonného výboru SZMF (Slovenského zväzu malého futbalu).

Od marca štartuje druhá časť nultého ročníka, ktorý sa rozbehol na trávniku bývalého Rapidu Bratislave v tréningovom centre Slovana Bratislava v Prievoze. Pre bežného športového fanatika je skvelou možnosťou nahlásiť sa s priateľmi do súťaže, stačí si len zostaviť mužstvo, v ktorom bude minimálne 10 hráčov a pustiť sa do zápasov, ktoré sa hrávajú od 18 – 22:00.

Víťaz súťaže automaticky postupuje do oficiálnych Majstrovstiev Slovenska v Košiciach, ktoré vyhlásia najlepší tím v roku. Oficiálna stránka ligy je www.uni-liga.sk, prípadne na facebooku pri zadaní mena uni-liga.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Robert Kmeťo

Diskusia

Podobné články