Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trojnásobný najlepší hráč sveta oslavuje tridsiatku

Vo štvrtok 5. februára sa portugalská futbalová superstar Cristiano Ronaldo stane tridsiatnikom.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Trojnásobný najlepší hráč sveta podľa FIFA žne na zelených trávnikoch jeden úspech za druhým, je najlepšie plateným hráčom všetkých čias a v rodnom Funchale mu už stojí bronzová socha od umelca Ricarda Madeiru Velosa.

Ofenzívny kanonier s prezývkou CR7 obliekal na seniorskej úrovni dresy len troch klubov - Sportingu Lisabon, Manchestru United a Realu Madrid. Na konte má nespočetné množstvo individuálnych aj klubových trofejí, ako kapitán Portugalska má z ME striebro i bronz. Je otcom syna Cristiana Ronalda Juniora (narodeného 17. júna 2010), ale identitu jeho matky prísne stráži a syna má zvereného do vlastnej opatery. Stihol už napísať autobiografiu a futbalový svet ho pri porovnávaní jeho futbalových kvalít radí na absolútnu úroveň legiend Pelého, Diega Armanda Maradonu a Lionela Messiho. Nemá tetovania, aby mohol niekoľkokrát za rok darovať krv. Venuje sa charite vo veľkom, napriek tomu má imidž "namysleného" profesionála. Prispeli k tomu aj výstrednosti v súkromnom živote. V roku 2005 ho mesiac po smrti otca na následky alkoholizmu zatkli za údajné znásilnenie ženy v londýnskom hoteli. Scotland Yard ho neskôr spod obvinení očistil pre nejednoznačnosť dôkazov. Randí s najkrajšími modelkami planéty, v januári tohto roku sa ale rozišiel s Ruskou Irinou Shaykovou, s ktorou chodil 5 rokov. Ronaldova matka, ktorá sa v Madride stará o jeho domácnosť, ale rozhodla, že ruská kráska by nebola vhodná matka pre jeho ďalšie deti.

Od začiatku kariéry má podpísanú sponzorskú zmluvu s Nike, jeho ďalšími sponzormi sú Coca-Cola, Castrol, Konami, Banco Espirito Santo, Motorola, Jacob & Co., KFC, Tag Heuer, Fly Emirates, Samsung a Sacoor Brothers. Podľa magazínu Forbes je najlepšie zarábajúcim futbalistom sveta, ročne v kombinácii platu, prémií a mimofutbalových príjmov zarobí 73 miliónov amerických dolárov. Iba boxer Floyd Mayweather, Jr. je s 80 miliónmi USD v tomto ukazovateli pred C. Ronaldom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články