Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

TOP 3 tímy Premier League, ktoré najviac prekvapili

Zostavili sme rebríček s TOP 3 tímami, ktoré túto sezónu najviac prekvapili. Súhlasíte?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

3. Southampton

Southampton je možno najpríjemnejším prekvapením súťaže. Tím pôsobiaci iba druhým rokom v Premier League skončíl na 8. priečke.

Tím predvádzal solídne výkony ako v domácich zápasoch, tak aj na ihrisku súpera, odkiaľ si priviezol slušných 26 bodov. Spoľahnúť sa Saints mohli najmä na troch strelcov - Rodrigueza, Lamberta a Lallana, tí sa dohromady postarali celkom o 37 z 54 gólov. S prebiehajúcim ročníkom teda budú fanúšikovia, hráči aj vedenie určite spokojní.

2. Manchester United

Predchádzajúci tím bude mať po ligovom ročníku spokojných fanúšikov. Fanúšikovia United budú spokojní akurát tak možno s odvolaním Moyesa. Už pred sezónou nepatril Manchester medzi úplných favoritov, nadviazať na Fergusona sa však ukázalo ťažšie, než sa zdalo. Paradoxne najväčším problémom boli časté straty na domácom Old Trafford. Red Devils v nich zvíťazili iba osemkrát. Klub skončil nakoniec až na 7. mieste, čo je pre tak veľký klub rozhodne sklamaním.

Obrovským sklamaním je taktiež to, že United sa neprebojovalo ani do žiadnej európskej súťaže. Skutočnosť, že sa anglický futbalový klub Manchester United neprebojoval do budúcosezónnej edície Ligy majstrov, pocíti klubová pokladnica chýbajúcou sumou približne 30 miliónov libier. Pozitívny bol jedine tak príchod Juana Matu. Už takmer istý nový tréner, Luis van Gaal, má dostať na prestupy veľký balík peňazí a tak sa fanúšikovia tešia na nové posily. Hovorí sa o menách ako Marco Reus, Toni Kroos a Luke Shaw. Očakávania sa mohutné, prestavba kádra a v budúcom roku aj konkurencieschopnejší Manchester United.

1. Liverpool FC

Teraz sa vráťme opäť k tomu príjemnejšiemu. Jednoznačne najväčším prekvapením boli veľkolepé výkony predvádzané partiou okolo kapitána Gerrarda a najlepšieho hráča Premier League pre túto sezónu Luisa Suareza. Od Nového roka sa stal Liverpool najlepším tímom Premier League a nebyť straty v 36. a 37. kole, hráči by oslavovali titul. Najviac ich môže mrzieť zápas s Crystal Palace, kde hráči The Reds vyhrávali 3:0, no nakoniec úplne zlyhali a za 10.minút dostali od súpera 3 góly a brali iba remízu.

Bola to obrovská smola, sklamanie pre hráčov, fanúšikov a všetkých, čo mali niečo spoločné s The Reds. Napriek tomu sa v konkurencii tímov z Londýna (Arsenalu, Chelsea) a Manchestru City jedná o vynikajúcu sezónu. Rodgers, ktorý prevzal vládu na Anfielde, sa tak isto stal veľkým obľúbencom fanúšikov. Zároveň si na seba uplietol bič, pretože nadviazať na tento ročník bude naozaj ťažké.

Tento ročník Premier League sa skončil. Titul získal po vyrovnanom súboji s Liverpoolom a Chelsea - Manchester City. Arsenal sa od začiatku sezóny taktiež držal v súbojoch o titul, dokonca The Gunners boli aj na 1. mieste, no nakoniec prišla kríza a môžu byť radi, že skončili napokon na 4. mieste. Arsenal aj s Čechom Tomášom Rosickým to nemusí až tak mrzieť, pretože sa včera stali víťazmi FA Cupu a z trofeje sa tešili po dlhých 9 rokoch. Miestenku do Európskej ligy si vybojoval Everton a Tottenham. Na základe toho, že Arsenal už má miestenku v Lige majstrov vďaka umiestneniu, pozvánku do Európskej ligy získal aj finalista FA Cupu, čiže Hull. S ligou sa musí rozlúčiť Norwich, Fulham a Cardiff. Naopak budúcu sezónu si zahrá najvyššiu anglickú súťaž Leicester City, Burnley a o poslednú postupujúcu priečku sa pobijú vo finále play off 24.5. Derby a QPR.

Bude nasledujúca sezóna vyrovnaná, tak ako táto? Presadí sa Diego Costa v Chelsea? Dokáže sa United rozobrať späť k skvelým výkonom, ktoré by ich dostali opäť medzi elitu i s novým trénerom? Aká ďalšia hviezda príde do Anglicka a kto naberie opačný smer? Tieto a stovky ďalších otázok by sme si mohli klásť ešte dlho, ale až čas všetko ukáže...

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba, rôzne zdroje

Diskusia

Podobné články