Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Vladimír Weiss: Otcovi som sľúbil, že sa vrátim do Európy

Slovenský reprezentant Vladimír Weiss sa objavil v Katare na majstrovstvách sveta v hádzanej a pohotový redaktor Gazzetta.gr hráča miestneho klubu Lekhwiya hneď vyspovedal. Ako to vyzerá s Weissovou budúcnosťou?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Zmena klubu prišla pred rokom ako blesk z čistého neba. „Nebolo pre mňa ľahké zbaliť sa a zo dňa na deň odísť. Musel som to však urobiť, už som viac nemohol pôsobiť pod trénerom Míchelom. Tréner ma podrazil raz, dvakrát a keď to spravil do tretice, zavolal som agentovi, že chcem odísť. Ak by som hral zle, akceptoval by som to, ale každému sa môj výkon páčil, len jemu nie. Vždy odo mňa požadoval niečo iné, ako od ostatných,“ vrátil sa k minulosezónnemu zimnému prestupovému obdobiu Weiss.

Len málokto hneď uveril, že nádejný futbalista vymenil grécku súťaž za exotický Katar. Weiss si zniesol poriadnu dávku kritiky od futbalových fanúšikov, ale na výber nemal. „Bola to jediná možnosť. Výkupnú klauzulu, ktorú som mal v Olympiakose, dokázala pokryť len Lekwiya,“ pokrčil plecami Weiss, ktorý chcel v prvom rade pravidelne hrávať. „Ešte raz musím zopakovať, že ma môj odchod mrzí. Predtým som často menil kluby, no v Pireu som chcel ostať aspoň dva-tri roky. Keď som ale začal chodiť s nechuťou na tréningy, v zápasoch som prestal dostávať šancu a z futbalu som sa prestal tešiť, niečo som zmeniť musel.“

V médiách sa jeho meno skloňuje v každom prestupovom období, aj túto zimu sa objavil v gréckych médiách. „Môjho manažéra sa pýtali, či sa v januári nevrátim do Grécka, no zatiaľ to nevyšlo. Možno v lete, možno o tri roky, ktovie... S klubom mám ešte na tri roky platnú zmluvu,“ povedal kvalitný krídelník. Španielsky tréner Míchel začiatkom januára v Olympiakose skončil a Weiss by sa už návratu nebránil. „Chcel by som dokončiť, čo som v Pireu začal. Ukázal som istý potenciál, ale nemal som dosť času. Ak by som sa vrátil, chcel by som všetkým dokázať, čo v skutočnosti Weiss dokáže.“

Weiss ešte nepovedal posledné slovo a odmieta, že by v Katare strávil zvyšok svojej kariéry. Jeho kroky ešte povedú späť na starý kontinent. Sľub svojmu otcovi, slávnemu a úspešnému trénerovi, dodrží. „Pred odchodom do Kataru som sľúbil svojmu otcovi, že ešte určite budem hrať v Európe. Netvrdím, že rovno v Barcelone, ale určite sa ešte chcem vrátiť. V tomto momente je pre mňa dôležité, aby som hrával v slovenskej reprezentácii, odkedy som odišiel z Grécka, zatiaľ som si nomináciu udržal,“ vyjadril sa spokojný Weiss.

Zdieľajte:
Autor: Mišo Iks
Zdroj informácií: Gazzetta.gr

Diskusia

Podobné články