Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Trenčín dokázal vyhrať pod Dubňom

Trenčín prekvapil Žilinu a dokázal vyhrať.
Zdroj:
Zdieľajte:

MŠK Žilina - AS Trenčín 0:1 (0:0).

Gól: 61. Moses Simon.

zostavy a striedania:

Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Škriniar, Hučko - Pečovský - Jurčo (75. Paur), Škvarka, Káčer, Mihálik (82. Guba) - William (3. Jelič)

Trenčín: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, Madu - Bero (78. Mišák) - Moses Simon, Jairo (84. Malec), Hajradinovič (76. Opatovský), Holúbek - Van Kessel

V Žiline sa hral od začiatku veľmi svižný futbal, hra sa prelievala z jednej strany na druhú, ale na prvú lepšiu šancu sa čakalo až do 15. minúty. Po rohovom kope Trenčína vznikla v domácej šestnástke trochu zamotaná situácia, z ktorej vyplynula hlavička Bera, ktorá mierila do pravej žrde. V 26. minúte pohrozil strelou spoza šestnástky žilinský tvorca hry Škvarka, ale Volešák si s jeho pokusom poradil. O necelé tri minúty neskôr Jurčov center do pokutového územia pristál na hlave Káčera, ale domáci mladík nenamieril presne. Bola to však obrovská šanca Žiliny. V 33. minúte musel brankár Krnáč skákať za nebezpečnou loptou smerujúcou do jeho šestnástky z kopačky Van Kessela, na šťastie pre domácich si poradil, pretože pred bránkou číhali aj ďalší dobre postavení trenčianski hráči. Bol to práve talentovaní a veľmi pohyblivý Holanďan Van Kessel, kto robil žilinskej defenzíve v prvom polčase najväčšie problémy. Minútu pred polčasovým hvizdom sa po výbornom pase za obranu rútil Van Kessel do veľkej šance, prehodil Krnáča, no trafil iba bočnú sieť.

Aj úvod druhého polčasu vyzeral rovnako, hralo sa z jednej strany na druhú, viac pološancí ako šanci, ale po hodine hry to konečne prišlo. Moses Simon si na ľavej strane výborne nabehol na krížny center Bera a keď lopta dorazila na jeho kopačku, mal pred sebou úplne prázdnu žilinskú bránu, ktorú nemohol netrafiť - 0:1. V 67. minúte to mohlo byť už 0:2, ale Jairo zahodil obrovskú tutovku zoči-voči Krnáčovi. V 73. minúte priniesla vzrušenie nepekná zrážka hosťujúcich spoluhráčov Hajradinoviča s Berom, čo si napokon vyžiadalo striedanie oboch hráčov. V 82. minúte mohli domáci vyrovnať, Káčer posunul loptu do šestnástky na Jeliča, ktorý pätičkou iba jemne tečoval loptu cez Volešáka, no tá skončila tesne vedľa žrde. Jelič zahodil tutovku aj o dve minúty neskôr, Káčer mu poslal z pravej strany na hlavu krásny center, ale chorvátsky útočník zo šiestich metrov hlavičkoval nad. V 90. minúte to skúšal Guba, ale zlyhala mu "technika" a špičkou kopačky nedokázal z ľavej strany prehodiť brankára Volešáka a nasmerovať loptu do priestoru brány. Trenčín teda v Žiline zvíťazil najtesnejším rozdielom.

Povedali po zápase:

Adrián Guľa, tréner Žiliny:"Hralo sa vo vysokom tempe. Ľahko sme strácali lopty v prechodovej fáze a súper to využíval na šance. Rozhodla dnes efektivita. Neboli sme v šanciach lepší ako súper, preto sme nebodovali. Chalani šlapali, šli na doraz, ale chýba nám polkrok v tvrdej práci a na tom budeme robiť."

Ivan Vrabec, tréner Trenčína:"Videli sme dobré stretnutie dvoch vyspelých mužstiev navyše útočne naladených. Zápas by si určite zaslúžil lepšiu kulisu. Veľmi dobre sme sa pripravili, mali sme šance, nie všetko nám vyšlo. V druhom polčase sme dali gól a kontrolovali sme zápas. Po nešťastnom zranení našich dvoch hráčov sme trochu stratili pôdu pod nohami, Žilina si vypracovala nejaké šance, ale nedokázala ich využiť. Škoda, že nepadlo viac gólov, tento zápas by si to zaslúžil."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články