Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Figo bude kandidovať na post prezidenta FIFA

Blatter má ďalšieho protikandidáta.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Bývalý portugalský reprezentant Luis Figo bude kandidovať na post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Oznámil to v stredu, deň pred uzávierkou prihlášok, v rozhovore pre televíznu stanicu CNN.

"Záleží mi na futbale a nepáči sa mi, čo sa deje s imidžom FIFA. Nielen dnes, ale aj v uplynulých rokoch," povedal 42-ročný Figo, ktorý získal dvakrát ocenenie pre najlepšieho futbalistu sveta a 127-krát reprezentoval Portugalsko.

Niekdajší hráč Realu Madrid i Barcelony tvrdí, že je čas na zmenu a preto sa rozhodol vyzvať v boji o post lídra FIFA terajšieho šéfa Seppa Blattera. Figo vyhlásil, že má za sebou podporu piatich členských federácií, ktorá je pre podanie kandidatúry potrebná.

O novom prezidentovi FIFA rozhodne kongres FIFA 29. mája v Zürichu. Uzávierka prihlášok je vo štvrtok o polnoci. Okrem Figa a Blattera avizovali svoj záujem aj Holanďan Michael van der Prag, jordánsky princ Ali Bin Al Hussein, niekdajší funkcionár FIFA Jerome Champagne a bývalý francúzsky reprezentant David Ginola. Blatter sa usiluje už o svoje piate funkčné obdobie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články