Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Adam Nemec bude spoluhráčom Franka Lamparda

Slovenský futbalový reprezentant Adam Nemec sa sťahuje z nemeckého druholigového klubu 1. FC Union Berlín do MLS. V zámorskej súťaži bude obliekať dres novovytvoreného tímu New York City FC. Informovala o tom oficiálna internetová stránka Unionu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Dvadsaťdeväťročný útočník prišiel do Berlína v roku 2012 z Ingolstadtu, v 64 súťažných stretnutiach nastrieľal za Union 14 gólov. V klube sa však postupne ocitol na vedľajšej koľaji a vedenie Unionu mu dalo najavo, že s ním už v budúcnosti nepočíta. Pôvodná zmluva mala Nemcovi vypršať v lete 2016, po vzájomnej dohode ju obe strany napokon predčasne rozviazali.

"Mám za sebou ťažké týždne a som rád, že sme dospeli k nejakému riešeniu. Odnášam si z Berlína niekoľko bolestných spomienok, ale aj viacero príjemných zážitkov. Vďaka pôsobeniu v Unione som sa dokázal vrátiť do národného mužstva, s ktorým sa chcem teraz prebojovať na majstrovstvá Európy. Aby som však ďalej mohol nastupovať za reprezentáciu, potrebujem pravidelne hrávať v klube a túto šancu som teraz dostal. Chcem sa poďakovať fanúšikom Unionu, ktorí ma vždy podporovali," povedal Nemec pre webstránku berlínskeho klubu. "V uplynulých týždňoch sme absolvovali sériu rozhovorov, ktoré nakoniec dospeli k tomuto záveru. Želám Adamovi všetko najlepšie pri novom štarte v New Yorku," uviedol manažér Unionu Nico Schäfer.

V New Yorku City, ktorý začne účinkovanie v MLS ako 20. klub od sezóny 2015, bude od júla jeho spoluhráčom aj slávny anglický futbalista Frank Lampard. Newyorský klub pred premiérovou sezónou zbrojí, cez víkend získal aj ghanského stredopoliara Kwadwa Pokua a v lete dokonca Davida Villu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články