Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

Ktoré hviezdy sa na MS nepredstavia?

Majstrovstvá sveta v Brazílii sú za rohom. Ktoré hviezdy sa na šampionáte nepredstavia?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Svetový šampionát v Brazílii sa blíži míľovými krokmi a tréneri jednotlivých reprezentačných výberov už oznámili predbežné nominácie, z ktorej by mali vzísť záverečné výbery na dlho očakávaný turnaj. Okrem veľkých hviezd, ktoré sa do Južnej Ameriky nepozrú kvôli tomu, že sa ich krajina jednoducho na šampionát neprebojovala, ako je napríklad Švédsko Zlatana Ibrahimoviča, sa však futbalového sviatku nedočkajú ani ďalší borci, ktorí pritom s pozvánkou dosť možno počítali.

Veľké prekvapenie vzbudila napríklad nominácia Francúzska, v ktorej chýba opora Manchestru City Samir Nasri. Jeho absenciu odôvodnil kouč Didier Deschamps rozdielnymi výkonmi v klube a práve v národnom drese.

Pozvánku nedostane ani Carlos Tévez z Juventusu. Aj on mal, rovnako ako Nasri, leví podiel na zisku majstrovskej trofeje, ale ani on si na majstrovstvách nezahrá. Pritom len v Serii A dal tento rok devätnásť gólov, ale trénerovi Alejandrovi Sabellovi to bolo rovnako málo a opäť skúseného útočníka ignoroval.

V hre je podľa argentínskeho tlače aj Lionel Messi, ktorý s Tévezom nevychádza práve najlepšie a vraj mal Sabellovi poradiť, aby útočníka Juventusu na turnaj nevzal. V Argentíne sa kvôli Tévezovi usporadúvajú demonštrácie fanúšikov a ďalšie akcie sa chystajú.

Nepríjemné prekvapenie potom čakalo aj talentovaného španielskeho mladíka Isca z Realu Madrid, ktorému tohtoročná sezóna vyšla náramne, ale rovnako ako jeho spoluhráč Alvaro Arbeola sa na turnaji v drese úradujúcich majstrov sveta i Európy nepredstaví. Pritom Arbeola nechýbal na posledných troch veľkých triumfov Španielska. Teraz však od kouča Vicente del Bosqueho dôveru nedostal.

A kto ďalej bude MS sledovať len pri televízii? Napríklad nemecký útočník Mario Gomez či Gareth Barry s Ashley Colom z Anglicka.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: Vlastná tvorba, efotbal

Diskusia

Podobné články