Futbalový svet Hľadať
FutbalovýSvet.sk

10 najlepších hráčov s desiatkou na chrbte

Top
Mnoho mladých hráčov sa bije o magický dres s číslom desať, ktorý je stelesnením pre najlepšieho hráča tímu. My Vám prinášame desať najlepších hráčov sveta, ktorí dres s týmto číslom obliekajú.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Julian Draxler

Jeho kariéra je zatiaľ len v začiatkoch, no aj tak sa môže pýšiť titulom majstra sveta. Aj v Schalke, kde momentálne pôsobí, patrí k ťahúňom mužstva. Vo veku dvadsaťjeden rokov má na svojom konte už 101 štartov.

Arda Turan

Jeden z najdôležitejších hráčov Diega Simeoneho pri skvelom ťažení minulú sezónu. Na svojom konte má aj úspech na reprezentačnom poli, keď sa tureckým reprezentantom podarilo získať tretie miesto na Majstrovstvách Európy 2008.

Francesco Totti

Legenda talianskeho futbalu a majster sveta zo šampionátu v Nemecku. Už od roku 1993 oblieka len jediný dres – dres AS Rím. Celkovo má za tento klub odohratých 552 zápasov, v ktorých dokázal streliť 223 gólov. Je najstarším hráčom, ktorý dokázal skórovať v Lige majstrov.

Carlos Tévez

Postavou zavalitejší útočník s inštinktom zabijaka. Odchod z Anglicka na Apeninský polostrov mu veľmi pomohol a v Juventuse patrí k najlepším hráčom. Medzi jeho najväčšie úspechy patrí víťazstvo v Lige majstrov, ktoré získal v sezóne 2007/2008 a zlatá medaila z LOH v Aténach.

James Rodríguez

Kométa, ktorá vzplanula na Majstrovstvách sveta v Brazílii, kde získal ocenenie pre najlepšieho strelca šampionátu. Aj vďaka tomu nakoniec došlo k prestupu do vysnívaného Realu Madrid.

Wayne Rooney

Pod súčasným trénerom Luoisom van Gaalom už nie je toľko na očiach. Päťnásobný víťaz anglickej Premier League sa však pomaly približuje k hranici 400 zápasov v drese Manchesteru United. Väčšie úspechy na reprezentačnej úrovni sa mu zatiaľ vyhýbajú.

Eden Hazard

Belgický krídelník je ťahúňom súčasného lídra BPL a bezpochyby by sa dal považovať za najlepšieho hráča celej ligy. Po odchode Juana Matu do Manchesteru United sa v sezóne 2014/2015 opäť oblieka do dresu s číslom 10, ktoré obliekal pred príchodom do Londýna v Lille.

Arjen Robben

Robben je jedným z hráčov, ktorí sú ako víno – čím starší, tým lepší. Krajný záložník, s povestnou kľučkou do stredu poľa a krížnou strelou ľavačkou, nosí číslo 10 od svojho príchodu do Bayernu v roku 2009.

Zlatan Ibrahimovič

Švédska superhviezda sa rovnako s pribúdajúcimi rokmi zlepšuje a podáva viac ohromujúce výkony. Typický je hlavne svojimi kreatívnymi zakončeniami, ktoré je schopný predvádzať aj vďaka schopnostiam z taekwonda.

Lionel Messi

Lionel Messi v tomto zozname nemôže chýbať. Superstar katalánskej Barcelony nosí číslo 10 od sezóny 2008/2009, keď tím opustil Brazílčan Ronaldinho. Rovnaké číslo mu patrí aj v argentínskej reprezentácii, kde ho nosí od marca 2009.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: FutbalovySvet.sk

Diskusia

Podobné články